Κορονοϊός- Αντιδήμαρχος Ραχών Ικαρίας: Έχει νομική ευθύνη ο 25χρονος που έσπασε την καραντίνα – ΒΙΝΤΕΟ

“Εδώ φαίνεται μία παιδική ανευθυνότητα. Έχει νομική ευθύνη, έχει παραβεί τον νόμο περί καραντίνας”, είπε ο αντιδήμαρχος Ραχών Ικαρίας Σωτήρης Πολίτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφερόμενος στον 25χρονο που έφυγε από το Λονδίνο, πήγε στην Αθήνα και αντί να μπει σε καραντίνα επισκέφτηκε το νησί ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό.

“Σε επαφή μαζί του ήρθαν πάνω από 10 άτομα, όπως δήλωσε ο ίδιος. Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα άτομα γιατί μετακινήθηκε και σε άλλους χώρους της περιοχής μας. Εμείς έχουμε λάβει τα μέτρα μας. Έχουμε κάνει απολύμανση στους χώρους που επισκέφτηκε και σήμερα κάνουμε απολύμανση και στις πλατείες των χωριών που πέρασε, προληπτικά. Το θέμα είναι ότι ήταν απερισκεψία του”, σημείωσε ο κ. Πολίτης.

“Εμένα με ειδοποίησε η μητέρα του από την Αθήνα το Σάββατο το απόγευμα γιατί είχε έρθει το παιδί της από την Αθήνα και κρύωνε, το σπίτι ήταν κρύο. Δεν μου είπε κανείς ότι είχε έρθει από την Αγγλία. Με το που μπήκα μέσα, πήγα με μάσκα και γάντια, με το που με είδε με τη μάσκα έσπευσε να βάλει και αυτός. Στο πάσο της κουζίνας είχε πολλά φάρμακα και αντισηπτικά. Ό,τι έπιανε, η κοπέλα του ερχόταν από πίσω κατευθείαν με ένα σπρέϊ και καθάριζε” είπε ο ηλεκτρολόγος κ. Βρούλος που πήγε στο σπίτι του 25χρονου για μία επισκευή και πρόσθεσε:

“Έκανα ένα ατόπημα, αναγκάστηκα να βγάλω τα γάντια στο λεβητοστάσιο και τον θερμοστάτη γιατί δεν μπορούσα να δουλέψω. Την Τρίτη το βράδυ με πήρε από το Κέντρο Υγείας η γιατρός και μου είπε ότι ήρθα κατά 99,9% σε επαφή με κρούσμα κορονοϊού”.Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ