Στεφανάδης: Η κολχικίνη μπορεί να προλάβει επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός – ΒΙΝΤΕΟ

Ο διακεκριμένος καθηγητής Καρδιολογίας στο ΕΚΠΑ και το Yale, Χριστόδουλος Στεφανάδης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 για την επίδραση της κολχικίνης, τις περιπτώσεις για τις οποίες ενδείκνυται αλλά και για το κόστος της θεραπείας.

“Η κολχικίνη είναι ένα φάρμακο που έρχεται από μακριά, είναι 100 ετών, είναι ένα σπουδαίο φάρμακο, γιατί έχει μοναδικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που δεν τις έχουν τα άλλα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Έχει δοκιμαστεί και στο πεδίο της καρδιολογίας με μεγάλη πειτυχία, από τη δική μας ομάδα. Μπήκε στις ενδείξεις για τη θεραπεία στο οξύ έμφραγμα, στην περικαρδίτιδα, σε αρρυθμίες, στην επαναστένωση, στο stern” σημείωσε και σχετικά με τη χρήση της στον κορονοϊό είπε: “Η ιδέα είναι που έχει σταθερή παθοφυσιολογική βάση ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα στην προστασία του μυοκαρδίου από τον κορονοϊό. Ένα πάνω από 25%, με πολύ σύγχρονες μελέτες, ασθενών που πηγαίνουν στις ΜΕΘ πάσχουν από μυοκαρδική βλάβη και ενδεχομένως καταλήγουν. Η καρδιά είναι το όργανο στόχος αυτού του επικίνδυνου ιού μαζί με τους πνεύμονες”.

“Με την ειδική αντιφλεγμονώδη δράση που έχει αυτό το φάρμακο και έχει ήδη ερευνηθεί, Δεν είναι φάρμακο ή ιδέα ρηξικέλευθη που έρχεται από το πουθενά, υπάρχει 10ετής εμπειρία για τις αντιφλεγμονώδεις δράσεις αυτού του φαρμάκου. Είναι ένα φάρμακο πολύ φθηνό”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ