Κορονοϊός: Τι απαντά ο Χαρδαλιάς στις διαμαρτυρίες Ελλήνων που θέλουν να επαναπατριστούν – ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση σε τηλεοπτική εκπομπή έκανε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με το ζήτημα του επαναπατρισμού Ελλήνων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και με αφορμή τις διαμαρτυρίες κυρίως ατόμων που βρίσκονται στο Λονδίνο.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων σημείωσε πως “χθες φέραμε 30 άτομα από το Λονδίνο που είχαν προβλήματα υγείας” και συμπλήρωσε πως “είναι άδικο να μην καλύψουμε πραγματικές ανάγκες. Μέχρι και τη μέρα που έκλεισαν εκεί (σσ. Λονδίνο) τα πάντα με τα μέτρα, μόλις 170 είχαν ζητήσει επαναπατρισμό. Από τη μέρα εκείνη, 2.800 θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα”.

Όπως είπε στη συνέχεια, “σεβόμαστε το δικαίωμα και τη βούληση του καθενός να θέλει να επιστρέψει στην Ελλάδα, όμως πρέπει όλοι αυτοί να αντιληφθούν ότι είμαστε σε μία έκτακτη κατάσταση, όλοι αυτοί θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα και από τη στιγμή που έχουν σπίτια, η ζωή τους είναι δομημένη στην Αγγλία, δεν μπορεί να πάρουμε το βάρος 2.850 καραντίνων και ό,τι αυτό σημαίνει για το σύστημα εδώ”.

Διευκρίνισε στη συνέχεια πως η κυβέρνηση, δεδομένων των συνθηκών αξιολογεί, θέτει προτεραιότητες και κατηγοριοποιεί τις πραγματικές ανάγκες. Όπως είπε χαρακτηριστικά: “‘Ξεχασμένα Ελληνόπουλα‘ τα οποία κάνουν βιντεάκια αλλά αρνούνται να μας απαντήσουν αν καλύπτονται από τις τρεις κατηγορίες είναι αν θέλετε στα όρια της πρόκλησης. Γίνεται τεράστια προσπάθεια από τον ελληνικό λαό, από την ελληνική κυβέρνηση και επαναπατρίζουμε ανθρώπους που πραγματικά δεν έχουν πού να μείνουν, είναι εγκλωβισμένοι ή χρήζουν άμεσης φροντίδας. Όσοι έχουν σπίτια στις περιοχές ή φοιτητικές εστίες που μένουν ήδη, θα παραμείνουν στις περιοχές τους”.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε την live μετάδοση μέσω Facebook που έκανε χθες ο Ανδρέας Βουτού από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου και η οποία έχει χιλιάδες προβολές και κοινοποιήσεις στα social media.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ