Κορονοϊός: Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στην Ελλάδα – Στους 27 οι νεκροί

Η λίστα των θυμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα μακραίνει. Ένας ηλικιωμένος 88 ετών κατέληξε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να φτάνει πλέον τους 27. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα. Έγινε το τεστ έπειτα από τρία 24ωρα και τελικά βγήκε θετικό στον κορονοϊό COVID-19.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Πέμπτη κατά την επίσημη ενημέρωση ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας οι νεκροί στη χώρα μας έφταναν τους 26 και ο συνολικός αριθμός ασθενών από κορονοϊό ήταν 892. Όπως είπε 57 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ενώ διασωλημένοι είναι οι 54 εξ αυτών. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων του κορoνοϊού είναι τα 73 έτη, ενώ 42 άτομα που νόσησαν έχουν πλέον πάρει εξιτήριο.Η πορεία της επιδημίας του ιού στη χώρα μας θα είναι ανάλογη με τα μέτρα και την τήρησή τους. Έως τώρα δεν δείχνει σημάδια εκθετικής αύξησης, είπε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας ότι σε καμία περίπτωση πάντως δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, “είμαστε ακόμα μέσα στη μάχη -να μην πω στην αρχή της μάχης- ο καθένας από τη δική του μεριά οφείλει να βοηθήσει”, τόνισε.

Τι ανέφερε για τον Γερμανό καθηγητή

Ο κ. Τσιόδρας προειδοποίησε επίσης ότι ο ιός μπορεί να προκαλεί σοβαρά κρούσματα και σε νέους ανθρώπους, κάτι που όπως είπε το είδαμε και χθες με τον Γερμανό επισκέπτη καθηγητή, που έχασε τη ζωή του στην Κρήτη. Σε αυτή την περίπτωση, τόνισε εμφανίστηκε θρόμβωση στα αγγεία του πνεύμονα, μία επιπλοκή που έχει πρόσφατα συσχετιστεί με την λοίμωξη από τον νέο ιό και για την οποία είναι σε επαγρύπνηση τις τελευταίες ημέρες όλοι οι γιατροί του κόσμου και οι γιατροί στην Ελλάδα που χειρίζονται τις περιπτώσεις της νόσου. Τόνισε πως οι γιατροί που παρακολουθούσαν τον ασθενή, στην Κρήτη, του χορηγούσαν ειδική προληπτική αγωγή -αντιπηκτική- γι’ αυτόν τον σκοπό. Ωστόσο, είπε, πως δεν φαίνεται ότι η επιπλοκή αυτή να αφορά μεγάλο ποσοστό των ασθενών. Αυτά τα σπάνια συμβάντα δεν αλλάζουν την εικόνα που έχουμε για την πορεία της νόσου, όταν αυτή αφορά ανθρώπους υγιείς, χωρίς άλλα προβλήματα υγείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ