Κορονοϊός-Τσιόδρας: Αυτά είναι τα σημάδια για την ήπια και την άτυπη συμπτωματολογία

Ειδική αναφορά στα ελαφρά συμπτώματα κορονοϊού και στην άτυπη συμπτωματολογία, έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη σημερινή ενημέρωση, σημειώνοντας πως «χρειαζόμαστε περισσότερα δεδομένα» γι’ αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως εξήγησε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, άνθρωποι με τέτοια συμπτωματολογία μπορεί να έχουν τον ιό, όπως πχ άτομα με διάρροια ή άτομα στα οποία διαταράσσεται η λειτουργία της όσφρησης ή ταυτόχρονα να διαταράσσεται και η γεύση.

«Το 40% των περιπτώσεων ανοσμίας εμφανίζεται μετά από μία ίωση, συνήθως ίωση και λοίμωξη του αναπνευστικού. Στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο εμφανίζονται όλο και περισσότερες περιπτώσεις ανοσμίας σε επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του ιού ενώ διάσημος μπασκετμπολίστας στις ΗΠΑ ανακοίνωσε την ανοσμία ως το μοναδικό χαρακτηριστικό που εμφανίστηκε η νόσος», είπε ο κ. Τσιόδρας και συνέχισε λέγοντας ότι όσο περισσότερο μελετούμε τον ιό τόσο περισσότερο θα τον καταλαβαίνουμε και θα υιοθετούμε αντίστοιχες στρατηγικές πρόληψης και απομόνωσης ατόμων ακόμη και με ήπια ή άτυπη συμπτωματολογία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ