Κικίλιας: 2.158 οι κλίνες για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό – ΒΙΝΤΕΟ

Το σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού παρουσίασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση των συντακτών Υγείας. Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια συνολικά 2158 κλίνες ΜΕΘ είναι διαθέσιμες στη χώρα για τους ασθενείς του κορονοϊού.

«Γνωρίζουμε τις πάγιες αδυναμίες του ΕΣΥ. Όμως πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κοροναϊό», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ειδικότερα, ο κ. Κικίλιας μιλώντας για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του εθνικού συστήματος υγείας, σημείωσε πως από τον Ιανουάριο «ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας».

Όπως είπε ο υπουργός συνεχίζεται η σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορονοϊό».

Συνολικά υπολογίζεται πως 2.158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με COVID -19 και όπως είπε ο κ. Κικίλιας, Παμμακάριστος, ΝΙΜΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και το θεραπευτήριο «Άττικα» στην Ελευσίνα θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ