Κορονοϊός: Νέοι περιορισμοί στη μετακίνηση εκτός σπιτιού – Οι αυστηρές συστάσεις Χαρδαλιά

Την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου, επανέλαβε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό.

“Η κυκλοφορία εκτός οικίας πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο και μόνο για πολύ συγκεκριμένους λόγους και στο αναγκαίο μέτρο για την εξυπηρέτηση ζωτικών και μόνο αναγκών”, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως σημείωσε, αποδεκτές εξαιρέσεις υπάρχουν και μόνο αποκλειστικά για: τη μετάβαση στην εργασία, επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων όπου δεν είναι δυνατή αποστολή τους, μετάβαση σε τράπεζα, μετάβαση στο ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία, μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων, κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που χρήζουν ανάγκης, σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ατομική ή ανά 2 άτομα, εφόσον τηρείται η απόσταση ασφαλείας του 1,5 μέτρου και την κίνηση με κατοικίδιο.

Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

Σημειώνεται ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την απαγόρευση των δημόσιων υπαίθριων συναντήσεων με συμμετοχή πάνω από 10 άτομα. Όπως είπε, το μέτρο θα εφαρμοστεί από αύριο, Πέμπτη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός. Για όποιον παραβιάζει την απαγόρευση προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων και συγκεκριμένα διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών. Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ