Κορονοϊός: Αρχίζει να νοσεί το υγειονομικό προσωπικό – ΒΙΝΤΕΟ

Σε κατ’ οίκον περιορισμό βρίσκονται από σήμερα 11 γιατροί και 12 νοσηλευτές στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, αφού ένας γιατρός βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν στα νοσοκομεία “Άγιος Σάββας” και “Καλαμάτας”.

Ένας γιατρός στον Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική βρέθηκε θετικός και αμέσως σήμανε συναγερμός. Σε “κόκκινο” συναγερμό βρίσκεται και το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας . Ένας γιατρός στην Καρδιολογική βρέθηκε θετικός. Ο Δημήτρης Τζωρτζίνης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου είπε: “Μοιραία αυτό κάποια στιγμή θα συνέβαινε είτε με κάποιον υγειονομικό ή με κάποιον πολίτη. Μέχρι πριν από λίγες ημέρες εργαζόταν στο νοσοκομείο. Είναι ένα πρωτόγνωρο πράγμα στη χώρα μας όλοι προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο”.

Θετικός βρέθηκε και διασώστης του ΕΚΑΒ στην Αθήνα. Συνάδελφός του επεσήμανε στον ΑΝΤ1: “Όταν φτάσαμε στο περιστατικό ήταν στον δρόμο και περίμενε και όταν κατεβήκαμε μας λέει “έχω πυρετό”. Πόσο πυρετό έχετε; “Έχω 39.5”. Έχετε ταξιδέψει στο εξωτερικό; “Ναι, 10 του μήνα ήρθα από το Βέλγιο”. Με πόνο στο δεξί ημιθωράκιο κλασικά συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης”.

Ακτινολόγος στο νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός” βρέθηκε θετικός. Αμέσως έκλεισε ο μαγνητικός τομογράφος για απολύμανση ενώ οι εργαζόμενοι τέθηκαν σε καραντίνα. Παράλληλα ελέγχεται και μια νοσηλεύτρια. “Είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαφή που ήρθε με συναδέλφους. Ένα ολόκληρο νοσηλευτικό τμήμα 10 νοσηλεύτριες είναι σε απομόνωση στα σπίτια τους”.

Δύο γιατροί στον “Άγιο Σάββα” στο διαγνωστικό μαστού, μία γραμματέας και ένας τεχνολόγος βρέθηκαν θετικοί στον ιό ενώ αρκετοί εργαζόμενοι έχουν μπει σε καραντίνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ