Κορονοϊός – Δάικος στον Realfm 97,8: Σε δύο-τρεις εβδομάδες θα έχουμε αρκετά κρούσματα

“Αναμένεται ότι σε δύο – τρεις εβδομάδες θα έχουμε αρκετά κρούσματα και πιστεύω μέχρι τον Ιούνιο σιγά – σιγά να αρχίσει να σβήνει η επιδημία”, είπε ο ομότιμος καθηγητής παθολογίας λοιμώξεων του ΕΚΠΑ- μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημόσιας υγείας από λοιμογόνους παράγοντες, Γιώργος Δάικος μιλώντας στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Είναι εκπληκτικό ότι σε λίγους μήνες από την ανίχνευση του ιού, προσδιορισμό του γενετικού του κώδικα παρήχθησαν κάποια εμβόλια τουλάχιστον στο εργαστήριο και ήδη έχουν αρχίσει οι κλινικές μελέτες για να δούμε την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων αυτών. Νωρίτερα από έναν χρόνο δεν νομίζω ότι θα έχουμε αποτελέσματα. Υπάρχουν κάποια φάρμακα που ήδη γίνονται κλινικές μελέτες… Υπάρχουν κάποια δεδομένα στο εργαστήριο που φαίνεται ότι έχει κάποια αποτελεσματικότητα. Το έχουν πάρει αρκετοί ασθενείς στην Κίνα, περιμένουμε να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα. Γίνεται μελέτη από το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών των ΗΠΑ και έχει κατατεθεί φάκελος και στη χώρα μας για να συμμετέχει και η Ελλάδα σε αυτή τη μελέτη… Στην αγορά θα μπορούσε να είναι στην αγορά έπειτα από 1,5 χρόνο”, σημείωσε ο κ. Δάικος και πρόσθεσε:

“Χρειάζεται ψυχραιμία και αισιοδοξία. Πρέπει να ακολουθούμε τις οδηγίες που ανακοινώνει το υπουργείο ούτως ώστε να έχουμε λιγότερα κρούσματα σε μεγάλο χρονικό διάστημα και να προστατεύσουμε τους ευάλωτους ασθενείς… Το εφιαλτικό σενάριο είναι να γίνουμε Ιταλία και το αισιόδοξο να γίνουμε Κορέα. Στην Κορέα η θνητότητα είναι 0,1% γιατί ήλεγξαν μεγάλο αριθμό. Όταν ελέγχεις παίρνεις και μέτρα”.Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ