Κορονοϊός: Ποινή φυλάκισης ενός έτους για δύο επιχειρηματίες που παραβίασαν τα μέτρα

Της Άννας Κανδύλη

Οι δύο πρώτοι « απείθαρχοι» επαγγελματίες που λειτούργησαν την επιχείρηση τους, αδιαφορώντας για τη διασπορά του κορονοϊού, καταδικάστηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή 300 ευρώ ο καθένας. Οι αρχές ακολουθώντας και την εγκύκλιο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, περί πιστής τήρησης της αυτόφωρη διαδικασίας για όποιον παραβιάζει τα μέτρα , έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι από τις 31 υποθέσεις που υπήρχαν χθες στο πινάκιο του Τριμελούς Αυτοφώρου της Αθήνας, οι 29 αφορούσαν συλληφθέντες για παράβαση των μέτρων βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα. Στις υπόλοιπες 27 ζητήθηκε ολιγοήμερη αναβολή και οι παραβάτες αφέθηκαν ελεύθεροι. Θα δικαστούν μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων καθώς βάσει της τελευταίας ΚΥΑ για τη λειτουργία των δικαστηρίων, τα Αυτόφωρα θα δικάζουν μόνο υποθέσεις με κατηγορούμενους που κρατούνται.

Έκκληση

Την ίδια ώρα οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων ζητούν από δικηγόρους και πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς σοβαρό και επείγοντα λόγο στους χώρους των δικαστηρίων, παραπέμποντας στην ΚΥΑ η οποία προβλέπει ότι καμία προθεσμία δεν χάνεται και καμία αξίωση των πολιτών δεν παραγράφεται. Συνιστούν δε αντί προσέλευσης, τηλεφωνική επικοινωνία με τα δικαστήρια για όποιον χρειάζεται διευκρινίσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ