Κορονοϊός: Τα σενάρια για τη διασπορά της επιδημίας

Της Αιμιλίας Σταθάκου”Kόκκινος συναγερµός” έχει σηµάνει σε όλο τον κρατικό µηχανισµό, που προετοιµάζεται πυρετωδώς προκειµένου να αναχαιτίσει την επιδηµία του κορονοϊού που εξαπλώνεται στη χώρα. Το κυβερνητικό επιτελείο συνεδριάζει καθηµερινά υπό τον Πρωθυπουργό, εκτιµά την εξέλιξη της κατάστασης και κλιµακώνει τα µέτρα. Στο τραπέζι έχουν πέσει τα καλύτερα και τα χειρότερα σενάρια, ενώ έχουν τεθεί δύο προτεραιότητες: η αναχαίτιση της εξάπλωσης της επιδηµίας, µέσω νέων αυστηρών περιοριστικών µέτρων, καθώς και η θωράκιση του υγειονοµικού συστήµατος, ώστε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες και να µην καταρρεύσει. Την ίδια ώρα, σύµφωνα µε πληροφορίες της Realnews, αυξάνονται οι πιθανότητες χώρες που έχουν αρκετά κρούσµατα κορονοϊού, όπως η Ελλάδα, να µπουν σε καραντίνα και να κλείσουν γι’ αυτές τα σύνορα άλλων χωρών.

Τα µέτρα που έχουν ληφθεί, τόσο στη χώρα µας όσο και σε παγκόσµιο επίπεδο, είναι πρωτοφανή, καθώς οι επιστήµονες µιλούν για έναν απρόβλεπτο και επιθετικό ιό, τη βιολογική συµπεριφορά του οποίου δεν µπορούν να προβλέψουν.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Σε τι ελπίζουν οι επιστήμονεςΤων Δ. Πανανού – Κ. ΝικολόπουλουΣε συνθήκες ύψιστης εγρήγορσης βρίσκονται κορυφαίοι επιστήµονες ανά τον κόσµο, παρακολουθώντας στενά όλα τα επιδηµιολογικά δεδοµένα γύρω από την εξάπλωση της πανδηµίας του COVID-19 και µελετώντας τα επόµενα βήµατα στη µάχη κατά του κορονοϊού. Έλληνες και ξένοι γιατροί, επιδηµιολόγοι και καθηγητές ∆ηµόσιας Υγείας µεγάλων πανεπιστηµίων µιλούν στη Realnews για την εξέλιξη της πανδηµίας και εκτιµούν ότι ο αγώνας δρόµου στον οποίο αποδύεται η διεθνής επιστηµονική κοινότητα για την καταπολέµηση του µυστηριώδους νέου ιού θα αποδώσει σύντοµα καρπούς. Μέχρι τότε συνιστούν συστηµατική ατοµική υγιεινή και δραστικό περιορισµό των κοινωνικών επαφών.Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ