Κορονοϊός-Ηράκλειο: Βαριές καμπάνες σε δύο επιχειρηματίες που άνοιξαν τα μαγαζιά τους

Βαριές καμπάνες επιβλήθηκαν σε δύο επιχειρηματίες του Ηρακλείου Κρήτης, που άνοιξαν τα μαγαζιά τους παρά τη σχετική απαγόρευση, στο πλαίσιο των μέτρων αποτροπής μετάδοσης του κορονοϊού. Σημειώνεται πως συνολικά συνελήφθησαν τρεις επιχειρηματίες, στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, πρόκειται για έναν κομμωτή, έναν ιδιοκτήτη καφενείου και έναν ιδιοκτήτη φούρνου με τραπεζοκαθίσματα, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα υπηρεσίας. Στους δύο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματική ποινή ύψους 2.000 ευρώ, ενώ στον τρίτο ορίστηκε δικάσιμος τη Δευτέρα και αφέθηκε ελεύθερος.

Σημειώνεται πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας την περασμένη Πέμπτη απέστειλε εγκύκλιο σε όλους τους εισαγγελείς της χώρας και τους παρέπεμψε στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα, στο οποίο προβλέπονται αυστηρές ποινικές κυρώσεις για όσους παραβιάζουν τα μέτρα που έχουν διαταχθεί προκειμένου να αποτραπεί η διάδοση της επικίνδυνης νόσου.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ στο Ηράκλειο προχωρούν σε ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τηρούνται τα έκτακτα μέτρα. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες και όσοι συλλαμβάνονται να παρανομούν θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Πηγή: cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ