• Κορονοϊός: Συγκλονιστική μαρτυρία από τη γυναίκα που ήταν το πρώτο κρούσμα στην Αθήνα

  10:02 πμ, Σαββατο 14 Μάρ 2020 10:02 πμ, Σαββατο 14 Μάρ 2020

  Στην 16η ημέρα της νοσηλεία της βρίσκεται πλέον η γυναίκα η οποία είχε ταξιδέψει στην Ιταλία και ήταν το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Αθήνα Το πρώτο τεστ στο οποίο υπεβλήθη τη 14η ημέρα της νοσηλείας της βγήκε αρνητικό, ωστόσο πριν πάρει το εξιτήριο θα πρέπει να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις για να επιβεβαιωθεί αυτό το αποτέλεσμα.

  Η γυναίκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ μέσα από το νοσοκομείο, δήλωσε ήταν από τους πιο τυχερούς από όσους έχουν νοσήσει, διότι από την πρώτη στιγμή δέχτηκε τις καλύτερες υπηρεσίες. Περιγράφοντας τα συμπτώματα που είχε, είπε ότι «ξεκίνησε ως ένα καθ’ όλα ήπιο περιστατικό μέχρι και την 5η μέρα στο νοσοκομείο». Ερωτηθείσα αν κατάλαβε πώς κόλλησε στην Ιταλία, η ασθενής είπε ότι δεν θυμάται καθόλου και μάλιστα τα συμπτώματα εμφανίστηκαν μέρες μετά την επιστροφή της. «Επέστρεψα Σάββατο βράδυ, την Τρίτη το βράδυ αισθάνθηκα μια καταπόνηση. Την επόμενη μέρα είχα 38,2 πυρετό. Δύσπνοια δεν είχα, ούτε βήχα, ούτε πόνο στον λαιμό.», είπε.

  Όπως ανέφερε, την 5η μέρα παρουσιάστηκε ένας πυρετός, που ανέβαινε και έπεφτε ανά 6ωρο – 8ωρο, και είχε μια αίσθηση δυσφορίας στις μετακινήσεις της μέσα στο δωμάτιο. Σημείωσε, μάλιστα, ότι αν και ήταν ήπιο περιστατικό μετά την 5η μέρα η κατάσταση επιδεινώθηκε. Τότε, υποβλήθηκε σε συμπληρωματικές εξετάσεις και διεγνώσθη με πνευμονία. «Αν βρισκόμουν στο σπίτι και μετά από 4-5 μέρες, ενώ έχω διαγνωσθεί θετική, ξανάρχιζε ένας πυρετός δεν ξέρω αν θα είχα την εγρήγορση να καταλάβω αν αυτό έχει εξελιχθεί αρνητικά.», συμπλήρωσε. Είπε ότι ήταν ιδιαίτερα τυχερή γιατί οι γιατροί έδρασαν άμεσα και έλαβε θεραπεία και μέσα σε μια βδομάδα έπεσε ο πυρετός. «Είμαι μια βδομάδα εντελώς απύρετη.»

  Η αντιμετώπισή της από τον κόσμο που γνώριζε ότι είναι θετική στον κορονοϊό ήταν αυτό που της έκανε εντύπωση όπως είπε, καθώς πέρα από το ιατρικό προσωπικό όλοι οι άλλοι την απέφευγαν. «Δεν έχω έρθει σε επαφή με κανέναν στο νοσοκομείο πέραν του ιατρικού προσωπικού. Την ημέρα που έπρεπε να υποβληθώ στην αξονική τομογραφία, ήταν εντυπωσιακό που ο τραυματιοφορέας με μετέφερε χωρίς κανένα πρόβλημα με όλες τις προφυλάξεις, ενώ με το που περιφερόμουν στους διαδρόμους εξαφανίζονταν όλοι.»

  «Ο φόβος σε βρίσκει κάποια στιγμή σε ένα δωμάτιο απομόνωσης. Πρέπει να κρατάς τις δυνάμεις σου και να αντλείς αισιοδοξία. Όλο αυτό κάποια στιγμή περνάει.» λέει, εξηγώντας πως αισθάνθηκε με την κατάσταση, ενώ στέλνει το εξής μήνυμα στον κόσμο: «Δεν χρειάζεται πανικός, να μην τρομοκρατηθούμε με την διάγνωση ότι είμαστε θετικοί και να είμαστε σε εγρήγορση σε περίπτωση που αλλάξουν τα συμπτώματα.».

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα