Εξαδάχτυλος: Τα παιδιά μπορεί να φέρουν τον κορονοϊό χωρίς κανένα σύμπτωμα – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συνετιστούν με τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Για τα “ορφανά” κρούσματα και γενικότερα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά, σημείωσε: “Μας ανησυχούν και τα ορφανά κρούσματα και το γεγονός ότι έχουμε μια αύξηση, η οποία αρχίζει να γίνεται μεγάλη από μέρα σε μέρα και το γεγονός ότι τα μέτρα τα οποία ζητούμε να τηρηθούν, τηρούνται περιστασιακά ή με μεγάλη διαφορά χρόνου, πλημμελώς. Το αποτέλεσμα είναι κάθε μέρα να χρειάζεται να πάρουμε όλο και αυστηρότερα μέτρα γιατί δεν τηρήθηκαν τα προηγούμενα. Όταν έκλεισαν τα σχολεία, τα σχολεία έκλεισαν για να μείνουν τα παιδιά στα σπίτια τους και στη συνέχεια έρχεται το κλείσιμο των μαγαζιών και των κοινόχρηστων χώρων. Μας ανησυχεί επίσης το ότι πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα συμβεί σ’ αυτούς και απευθύνομαι σ’ αυτούς που ακούν και πιστεύουν ότι δεν θα τους συμβεί, ότι είναι πιθανόν να συμβεί σ’ αυτόν που δεν το πιστεύει γιατί δεν λαμβάνει μέτρα, είναι απρόσεκτος, θέτει τον εαυτό του σε κίνδυνο και τους άλλους”.

Και πρόσθεσε: “Τα μέτρα πρέπει να τηρούνται με μεγάλη αυστηρότητα και προσήλωση. Το “μένουμε στο σπίτι” και το εννοούμε όχι “μένουμε στο σπίτι” για να γυρνάμε, να κάνουμε βόλτες, να πάμε για ψώνια να πάμε να στηθούμε στην τράπεζα με άλλους 45 ανθρώπους. Μένουμε στο σπίτι για να προφυλαχθούμε. Και περιορίζουμε τα παιδιά χωρίς γκρίνια. Τα παιδιά μπορεί να είναι φορείς και να μην παρουσιάζουν κανένα μα κανένα απολύτως σύμπτωμα”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ