Κορονοϊός: Τέσσερα τα “ορφανά” κρούσματα – Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες εβδομάδες

Για τέσσερα νέα κρούσματα κορονοϊού των οποίων δεν έχει τεκμηριωθεί η συσχέτισή τους με άλλο κρούσμα, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊού, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, προκάλεσε αίσθηση το γεγονός, ότι για πρώτη φορά, αναφέρθηκε σε τέσσερα κρούσματα που δεν έχουν κανένα ιστορικό έκθεσης, δηλαδή πιο απλά, δεν σχετίζονται με τα μέχρι τώρα επιβεβαιωμένα κρούσματα και δεν μπορεί να προσδιοριστεί η πηγή μετάδοσης του ιού σε αυτούς.

‘Η διαδικασία επιδημιολογικής διερεύνησης και ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη”, ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

“Τις επόμενες εβδομάδες, αναμένουμε, όπως και στον υπόλοιπο κόσμο και την υπόλοιπη Ευρώπη, περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα, ακόμη και κρουσμάτων όπως αυτά τα τέσσερα που ανέφερα, στα οποία δεν προσδιορίζεται σαφής πηγή έκθεσης”, υπογράμμισε ο κ. Τσιόδρας, ολοκληρώνοντας την ενημέρωση για τον κορονοϊό.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας είπε ότι οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ