Γιώργος Καρκάς: Άλλος στη θέση μου θα είχε αυτοκτονήσει

Της Δήμητρας Πανανού

“Είναι μία πολύ καλή μέρα για εμένα”, λέει ο Γιώργος Καρκάς λίγες ώρες μετά την έξοδό του από τις φυλακές Κορυδαλλού. “Ξέρετε δεν έχασα μόνο την ελευθερία μου. Παραβιάστηκε ταυτόχρονα όλη μου η ιδιωτική ζωή. Αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση μου, θα μπορούσε να έχει αυτοκτονήσει”, ανέφερε.

Ο ηθοποιός, κατηγορούμενος για τον βιασμό οδηγού ταξί, έμεινε στη φυλακή 16 ολόκληρους μήνες πριν ακούσει στο δικαστήριο την περασμένη Τρίτη τη λέξη ‘αθώος’. “Αυτό που με κρατούσε δυνατό ήταν ότι ήθελα να αποδείξω την αθωότητά μου. Όσο περνούσε ο χρόνος και έβγαιναν νέα, αντικειμενικά στοιχεία στην υπόθεση, ο κόσμος μού έδειχνε την υποστήριξή του. Είναι οι άνθρωποι, δεν έχει να κάνει μόνο με τις προσωπικότητές τους, που ταυτίστηκαν απέναντι στο άδικο. Αν δεν ήταν αυτό, να έχω στο νου μου ότι θα βγω έξω με ψηλά το κεφάλι, δεν θα ήμουν καλά σήμερα”, είπε στη Realnews ο ηθοποιός Γιώργος Καρκάς.

Η φυλακή υπήρξε για αυτόν ένα τεράστιο μάθημα ζωής. “Από τη στιγμή που μπαίνεις, χάνεις την αξιοπρέπεια σου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πέρα από την ελευθερία σου, που είναι το δεδομένο, χάνεις την ιδιωτικότητά σου, χάνεις τα ανθρώπινα δικαιώματά σου. Οι ελληνικές φυλακές, χωρίς να ευθύνονται μεμονωμένα οι διευθυντές και το προσωπικό, σε όλο το πλαίσιο τους, είναι ένα άκρως εξευτελιστικό για το ανθρώπινο ον τιμωρητικό σύστημα, χωρίς καμία προοπτική σωφρονισμού. Είδα ανθρώπους μέσα στους 16 μήνες που μπήκαν και βγήκαν, αποφυλακίστηκαν και επέστρεψαν τέσσερις φορές. Για ποιον σωφρονισμό μιλάμε; Οι συνθήκες είναι άθλιες έτσι και αλλιώς”, σημείωσε ο Γιώργος Καρκάς.

Πηγή πληροφοριών: Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ