Αποφυλακίζεται ο Γιάννος Παπαντωνίου

Της Αννας Κανδύλη

Στο τέλος Απριλίου ο Γιάννος Παπαντωνίου αποφυλακίζεται, όχι γιατί η υπόθεσή του κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη, αλλά λόγω παρέλευσης του ανώτατου εκ του νόμου προβλεπόμενου διαστήματος προσωρινής κράτησης των 18 μηνών.

Πρόκειται για άλλη μια περίπτωση που η συνταγματική αυτή πρόβλεψη εκπνέει και υπόλογοι για βαρύτατα αδικήματα αποφυλακίζονται, χωρίς να έχει διεξαχθεί δίκη, όπως είχε συμβεί στο παρελθόν με τον Γιώργο Ρουπακιά, τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, ή με άλλους κατηγορουμένους, ακόμη και επικίνδυνους κακοποιούς.

Ο πρώην υπουργός οδηγήθηκε στη φυλακή τον Οκτώβριο του 2018, όταν μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, η οποία ωστόσο αποφυλακίστηκε στη συνέχεια με περιοριστικούς όρους. Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν τότε ότι το ζεύγος Παπαντωνίου δεν έδωσε επαρκείς εξηγήσεις που να πιστοποιούν ότι τα 2,8 εκατ. ελβετικά φράγκα που βρέθηκαν σε λογαριασμούς του είναι νόμιμα χρήματα.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου, που έχει και τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή σε δίκη ή μη των κατηγορουμένων, δεν έχει εκδοθεί. Έτσι, ο Γ. Παπαντωνίου θα περάσει τις επόμενες ημέρες το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται εδώ και ενάμιση χρόνο με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, η οποία σχετίζεται με τη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα της Realnews.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ