Reuters για Έβρο: Αφγανοί και Πακιστανοί παριστάνουν τους Σύρους πρόσφυγες για να περάσουν τα σύνορα

Μετανάστες που δεν προέρχονται από τη Συρία, αλλά από άλλες χώρες όπως το Αφγανιστάν ή το Πακιστάν παριστάνουν τους Σύρους πρόσφυγες για να περάσουν στην Ευρώπη.

Αυτό περιγράφει αναλυτικά ρεπορτάζ του Reuters, αναφερόμενο στην κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, με τους χιλιάδες πρόσφυγες να επιδιώκουν να περάσουν τα σύνορα.

Μια 20χρονη πρόσφυγας τονίζει στο Reuters ότι “με θυμώνει που συναντώ ανθρώπους από το Μαρόκο, το Πακιστά ή ακόμη και από το Αφγανιστάν. Αν στα σύνορα ήταν μόνο 2.000 με 3.000 Σύροι πρόσφυγες τότε ίσως η Ελλάδα άνοιγε τα σύνορά της για να περάσουμε”.

Άλλος Σύρος πρόσφυγας δηλώνει ότι “δεν υπάρχει πόλεμος στο Μαρόκο, ούτε στην Αλγερία και δεν υπάρχει πόλεμος στο Πακιστάν. Ακόμη και στο Αφγανιστάν η κατάσταση είναι καλύτερη από ό, τι στη Συρία. Έπρεπε να φύγουμε επειδή η κυβέρνησή μας θέλει είτε να μας σκοτώσει, είτε να μας μετακινήσει”.

Χιλιάδες μετανάστες προσπαθούν να μπουν στην Ελλάδα από τις 28 Φεβρουαρίου που η Τουρκία αποφάσισε ότι δεν θα τους κρατήσει άλλο, “σπάζοντας” τη συμφωνία με τις Βρυξέλλες που έγινε το 2016 με αντάλλαγμα δισεκατομμύρια ευρώ ως βοήθεια.

Η Τουρκία είπε ότι δεν μπορεί να κρατά στις δομές της χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, ειδικά όταν υπάρχει η πιθανότητα κι άλλοι πρόσφυγες να φτάσουν από τη βορειοδυτική Συρία και η Ελλάδα προσπαθεί να μην τους δεχτεί.Πηγή πληροφοριών και φωτό: Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ