Κορονοϊός: Κλειστό για απολύμανση το 3ο Λύκειο Κηφισιάς

Σε απολύμανση προέβη ο Δήμος Κηφισιάς στο 3ο Γενικό Λύκειο της περιοχής. Με ανακοίνωση του, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου αναφέρει ότι η απόφαση αυτή ελήφθη καθώς «όπως έγινε γνωστό, βρέθηκε θετικό δείγμα κορονοϊού σε γονέα μαθητή του Λυκείου», και ζητεί να απολυμανθεί προληπτικά και το γυμνάσιο «εξαιτίας της κοντινής του απόστασης είτε λόγω συγγένειας είτε λόγω κοινωνικών επαφών».

Όπως αναφέρει η απόφαση του δημάρχου της πόλης, το 3ο Λύκειο Κηφισιάς παρέμεινε κλειστό την Τετάρτη ώστε να ολοκληρωθεί η απολύμανση – μικροβιοκτονία που διενεργήθηκε στο σχολείο.

Από τον Δήμο Κηφισιάς επισημαίνουν ότι ο Δήμος δεν προχωρά σε προληπτικές απολυμάνσεις και “θα προβαίνει σε απολύμανση- μικροβιοκτονία σχολικής μονάδας μόνον κατόπιν κρούσματος εκτός εάν μας δοθούν από τους αρμόδιους φορείς διαφορετικές οδηγίες” .

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ προκειμένου να διαπιστώσει αν όντως γονέας παιδιού έχει νοσήσει από τον συγκεκριμένο ιό, όμως το γεγονός δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται, πάντως, ότι αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι το 3ο Λύκειο Κηφισιάς, όπως και το 3ο Γυμνάσιο Κηφισιάς δεν περιλαμβάνονται στη λίστα με τα σχολεία των οποίων η λειτουργία ανεστάλη για συγκεκριμένο διάστημα, για προληπτικούς λόγους, έπειτα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα kifisianews.gr, η απολύμανση έγινε στην σχολική μονάδα του 3ου Λυκείου στις Αδάμες την Τρίτη, όμως ο διευθυντής του Λυκείου προκειμένου η απολύμανση να γίνει πιο σχολαστική ζήτησε από τον Δήμο και πήρε την έγκριση να παραμείνει το σχολείο και σήμερα, Τετάρτη, κλειστό.Σύμφωνα με την ίδια ιστοσελίδα, ο γονέας των παιδιών, συνάδελφος της τραπεζικού που νόσησε την περασμένη εβδομάδα, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό και για αυτόν το λόγο εξετάστηκαν τα παιδιά του, τα οποία βρέθηκαν ευτυχώς αρνητικά.

Τα παιδιά θα παραμείνουν παρόλα αυτά σε «καραντίνα» 14 ημέρες και το σχολείο σήμερα Τρίτη προέβη στις απολυμάνσεις, που θα επαναληφθούν και αύριο.

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Κηφισιάς

“Ο Δήμος Κηφισιάς βρίσκεται σε επαγρύπνηση από τις 31/12/2019, όταν οι Κινέζικες αρχές ενημέρωσαν τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τον νέο κορωνοϊό. Υπάρχει διαρκής παρακολούθηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες μας και τον Ιατρό Εργασίας, τόσο των ανακοινώσεων και οδηγιών που εκδίδονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό, όσο και κάθε σχετικής πληροφορίας που περιέρχεται σε γνώση μας από την τοπική κοινωνία (σχολεία κ.α).

Διευκρινίζουμε ότι αρμόδιοι για την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών είναι σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 25/2/2020 οι Υπουργοί Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, μετά από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του νέου κορωνοϊού. Γενικώς δεν προβλέπεται αρμοδιότητα των Δήμων για οποιαδήποτε προσωρινή απαγόρευση οποιασδήποτε λειτουργίας.

Ο Δήμος μας θα προβαίνει σε απολύμανση- μικροβιοκτονία σχολικής μονάδας μόνον κατόπιν κρούσματος εκτός εάν μας δοθούν από τους αρμόδιους φορείς διαφορετικές οδηγίες. Η αποκαλούμενη «προληπτική απολύμανση» δεν αποκλείει, ούτε αποδυναμώνει μελλοντική μόλυνση και φυσικά εάν υπάρξει κρούσμα πρέπει να επαναληφθεί.

Σήμερα Τρίτη 3/3 ο Δήμος διενεργεί απολύμανση – μικροβιοκτονία σε σχολική μονάδα. Χρησιμοποιείται πιστοποιημένη εταιρία, με έμπειρο και εξειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, με μικροβιοκτόνα σκευάσματα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ. Τα σκευάσματα είναι άοσμα και σταθερά στην ακτινοβολία και τη θερμοκρασία, απολύτως ασφαλή για ανθρώπους και ζώα. Η χρήση των χώρων με το πέρας των εφαρμογών είναι σχεδόν άμεση (μια ώρα).

Απολυμάνσεις- μικροβιοκτονίες θα διενεργούνται τακτικά στο σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει τα παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας. Θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στους εργασιακούς χώρους του Δήμου και στους χώρους υποδοχής κοινού. Πάντοτε κατόπιν ενημέρωσης από τους αρμόδιους οργανισμούς (Ε.Ο.Δ.Υ., Υπουργείο Υγείας, Π.Ο.Υ.).

Αν και αυτονόητα τονίζουμε για ακόμα μια φορά την αναγκαία προσήλωση στους κανόνες ατομικής υγιεινής και στη διατήρηση σε κάθε περίπτωση της ψυχραιμίας και αντιμετώπισης μόνον σύμφωνα με τις οδηγίες.

Ο Δήμος μας δεν θα παρακολουθήσει ούτε θα απαντήσει σε τρομολάγνες και κινδυνολογικές κραυγές ανεύθυνων, ανενημέρωτων ή τυχοδιωκτών που πάντα εμφανίζονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Επίσης δεν πρόκειται με ανακοινώσεις και δηλώσεις μας να κατονομάζουμε και «στοχοποιούμε» σχολεία, οικογένειες κ.α.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ