Novartis: Εισαγγελική έρευνα για τα έγγραφα του FBI

Της Άννας ΚανδύληΠαραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ευάγγελος Ιωαννίδης, σχετικά με τα απόρρητα έγγραφα του FBI για την Novartis.Η παραγγελία δόθηκε μετά το έγγραφο της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, βάσει του οποίου, τουλάχιστον οι αριθμοί πρωτοκόλλων και οι ημερομηνίες τους, έχουν διαρρεύσει στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθούν όσα αναφέρει η κυρία Τουλουπάκη στο απαντητικό έγγραφο που έστειλε την Τετάρτη στη Βουλή κοινοποιώντας το παράλληλα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών καθώς και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας αναφέρει σε αυτό ότι όποιος έχει στην κατοχή του τα εν λόγω έγγραφα ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ή παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα. Επισημαίνει επίσης ότι είναι υποχρέωση της χώρας να σεβαστεί την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ , η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.Να σημειωθεί ότι τα έγγραφα που αναφέρει η κ. Τουλουπάκη φυλάσσονται στην Εισαγγελία Διαφθοράς και θεωρητικά ουδείς πλην των εισαγγελέων διαφθοράς δεν έχει πρόσβαση σε αυτά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ