Εδώ καλείτε αν έχετε συμπτώματα κορονοϊού

Να μην πηγαίνουν στο νοσοκομείο όσοι εμφανίζουν συμπτώματα του κορονοϊού και να καλούν στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας προέτρεψε τους πολίτες ο καθηγητής Μικροβιολογίας της σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και μέλος της επιτροπής αντιμετώπισης εκτάκτων συμβάντων δημόσιας υγείας από λοιμογόνους παράγοντες, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο, ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι «προσοχή, όλοι να λέμε ότι όποιος αρρωστήσει και είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου να μην τρέξει στα νοσοκομεία και να παίρνει τηλέφωνο στο 210-5212054 και μην στοχοποιούμε τους ανθρώπους που το έκαναν αυτό. Και μετά υπάρχει η προβλεπόμενη διαδικασία, από εδώ και πέρα πρέπει όλοι να είναι ενημερωμένοι. Θα δούμε πως θα πάει η επιδημία και θα πάμε σε άλλα μέτρα, αν χρειαστεί».

«Βρισκόμαστε στο στάδιο της ελεγχόμενης εισαγωγής του. Σε αυτή τη φάση, πιθανότητα λοίμωξης από τον ιό έχουν αυτοί που έχουν ταξιδέψει σε Ιταλία, Κίνα και όσοι είχαν επαφές μαζί τους. Εκείνος που δεν έχει πάει πουθενά και δεν είχε κάποια επαφή με αυτούς τους ανθρώπους, δεν πρέπει να υποψιαστεί ότι έχει κορονοϊό. Η προσπάθεια που γίνεται να μην αρρωστήσουν πολλοί άνθρωποι», πρόσθεσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Στο μεταξύ, το ενδεχόμενο δημιουργίας τριψήφιου τηλεφωνικού αριθμού στον οποίο θα μπορούν να απευθύνονται κυρίως οι ηλικιωμένοι που παρουσιάζουν συμπτώματα που προσομοιάζουν με αυτά του κορονοϊού, άφησε ανοιχτό ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. «Δουλεύουμε προς αυτή την κατεύθυνση» είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο κ. Κοντοζαμάνης με αφορμή σχετική πρόταση του Α ´ Αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος επισήμανε ότι οι μεγάλης ηλικίας άνθρωποι είναι δύσκολο να συγκρατήσουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας που έχει δώσει το Υπουργείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ