Καιρός: Σε εξέλιξη η ψυχρή εισβολή – “Βουτιά” 18 βαθμών στη θερμοκρασία μέσα σε 24 ώρες – ΒΙΝΤΕΟ

Τα “δόντια” του δείχνει ο καιρός στη Βόρεια Ελλάδα, όπου το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας ακόμη και κατά 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που δημοσιεύει το meteo.gr παρουσιάζεται η διαφορά μεταξύ της μέγιστης θερμοκρασίας της Τρίτης 04/02 και της θερμοκρασίας που καταγράφηκε την ίδια ώρα την Τετάρτη 05/02, σε διάφορες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Φλώρινας όπου η θερμοκρασία έπεσε κατά 18 βαθμούς. Όπως φαίνεται μεγαλύτερες πτώσεις καταγράφηκαν στη Δυτική Μακεδονία, ενώ στο σύνολο σχεδόν της βόρειας χώρας η πτώση ξεπέρασε τους 10 βαθμούς.

Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία έως την Πέμπτη

Αύριο, Πέμπτη, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και των Βορείων Κυκλάδων και σταδιακά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των παραπάνω περιοχών. Χιονοπτώσεις επίσης αναμένονται και στα ορεινά της Κρήτης από το μεσημέρι. Βροχές θα σημειωθούν στις υπόλοιπες περιοχές του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη. Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη έως το πρωί. Ιδιαίτερα για την Αττική, αναμένονται βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά που από το πρωί θα επηρεάσουν σταδιακά και περιοχές χαμηλού υψομέτρου κυρίως στα βόρεια του νομού.

Πηγή: meteo.gr

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ