Δίκη Τοπαλούδη: Σοκάρει η κατάθεση του λιμενικού – Τι αποκάλυψε

Της Άννας Κανδύλη

Αποκαλυπτική για τις συνθήκες θανάτου της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, ήταν η κατάθεση που έδωσε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, ο υπάλληλος του Λιμενικού Σώματος, Χρήστος Μαλάμης.

Όπως είπε, σε συνομιλία που είχε με τον 21χρονο Ροδίτη, όταν εκείνος εμφανίστηκε οικοιοθελώς στο Λιμεναρχείο Ρόδου και μετά συνελήφθη, ο κατηγορούμενος του αποκάλυψε λεπτομέρειες για το έγκλημα.

“Μου είπε ότι πήγαν και οι τρεις (οι δυο κατηγορούμενοι και η Ελένη Τοπαλούδη) στο εξοχικό του. Ότι έκαναν μαζί της σεξ και οι δυο. Τότε η Ελένη είπε ότι ο Ροδίτης είναι καλύτερος από τον 20χρονο αλλοδαπό. Τότε ο αλλοδαπός της τράβηξε ένα κροσέ. Λιποθύμησε. Όταν ανέκτησε τις αισθήσεις της τους είπε ότι θα τους πάει στην αστυνομία. Τότε ο αλλοδαπός κατηγορούμενος πήρε ένα σίδερο και την χτύπησε στο κεφάλι. Μετά μου είπε ότι έπρεπε να το τελειώσουν. Ήταν ακόμη ζωντανή. Η Ελένη τους παρακαλούσε να την πάνε στο νοσοκομείο αλλά εκείνη την πέταξαν στα βράχια. Ήξερα ότι είχε μια αδελφή και επειδή έχω και εγώ, τον ρώτησα: Γιατί το κάνατε αυτό; Ήταν μεγάλη βλακεία, μου είπε, ο Θεός θα μας τιμωρήσει”.

Ο μάρτυρας, απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης, είπε πως ο ένας κατηγορούμενος της κρατούσε τα χέρια, ο άλλος χτυπούσε τη κοπέλα με το σίδερο και ότι οι δύο δράστες “λέγανε την ίδια ιστορία με διαφορετικό πρωταγωνιστή”, ρίχνοντας ο ένας τις ευθύνες στον άλλο. Ανέφερε τέλος ότι ο Ροδίτης κατηγορούμενος ήταν επιθετικός προς τους Λιμενικούς ενώ ο άλλος “εντελώς ψυχρός” και ήσυχος.

Με καθυστέρηση η δίκη

Η σημερινή διαδικασία ξεκίνησε με καθυστέρηση δυο ωρών γιατί η αστυνομία δεν είχε φροντίσει να βρίσκονται στο κτήριο οι ειδικοί ανιχνευτές μετάλλων, με τους οποίους εξετάζονται όλοι οι παρευρισκόμενοι. Αυτό προκάλεσε την δυσαρέσκεια της έδρας, ενώ η εισαγγελέας δήλωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ