Σύλληψη “τοξοβόλου” του Συντάγματος: Πώς η Αντιτρομοκρατική έφτασε στα ίχνη του

Μια αλληλουχία γεγονότων που ξεκίνησε στα τέλη Αυγούστου από τη ληστεία τράπεζας στην Ερυμάνθεια Αχαΐας οδήγησε την Αντιτρομοκρατική στα ίχνη του “τοξοβόλου” του Συντάγματος. Τα ίχνη των Γιάννη Μιχαηλίδη και Κωνσταντίνας Αθανασοπούλου είχαν χαθεί τον περασμένο Ιούνιο όταν ο πρώτος είχε αποδράσει από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας και η δεύτερη είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους της αποφυλάκισής της.

Η ένοπλη ληστεία είχε γίνει στις 29 Αυγούστου με λεία 150.000 ευρώ. Πήραν μέρος τρεις άνδρες εκ των οποίων ο ένας ήταν ντυμένος παπάς. Αντί να κάψουν δε, το όχημα διαφυγής τους προτίμησαν να σβήσουν τα ίχνη τους με χλωρίνη, αλλά όχι με επιτυχία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. κατά την εξερεύνηση του αυτοκινήτου στα εγκληματολογικά εργαστήρια ανιχνεύθηκε DNA του τότε καταζητούμενου Μιχαηλίδη. Ήταν, όπως αναφέρει η εφημερίδα “Καθημερινή” το πρώτο ίχνος του “τοξοβόλου” που εντόπισε η Αντιτρομοκρατική μετά τη φυγή από τις φυλακές της Τίρυνθας.

Το δεύτερο περιστατικό ήρθε στις 30 Δεκεμβρίου 2019 στη Βόρεια Ελλάδα όταν ένας αστυνομικός που πήγαινε στην υπηρεσία του είδε στο πλάι του δρόμου ένα ακινητοποιημένο όχημα και απέξω μια νεαρή γυναίκα. Κατέβηκε από το αυτοκίνητό του για να βοηθήσει και ήρθε αντιμέτωπος με τις κάννες όπλων δύο ανδρών που τον σημάδευαν. Τον ακινητοποίησαν, του αφαίρεσαν το κινητό για να μην καλέσει βοήθεια και τον έκλεισαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του. Όταν ελευθερώθηκε και ειδοποίησε την υπηρεσία του υποψιάστηκαν τον Γιάννη Μιχαηλίδη και την Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου. Ένα από τα στοιχεία που χτύπησαν καμπανάκι στους αστυνομικούς ήταν ότι στο ακινητοποιημένο όχημα είχε χρησιμοποιηθεί ξανά χλωρίνη. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε στα εργαστήρια και ανιχνεύθηκε αποτύπωμα του Μιχαηλίδη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ