Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάρπαθου – Τι δήλωσε στο enikos.gr ο Ευθύμιος Λέκκας

Σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:28 στον θαλάσσιο χώρο 78 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά της Καρπάθου, ενημέρωσε με ανακοίνωση που διένειμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Το επίκεντρο του «ισχυρού», σεισμού απείχε 492 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο enikos.gr για το νέο μεγάλο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ τονίζοντας, ότι δεν ξέρουμε αν πρόκειται για μετασεισμό και ενδεχομένως το συγκεκριμένο επίκεντρο να δώσει και μεγαλύτερο σεισμό, αλλά όπως είπε δεν μας επηρεάζει γιατί το επίκεντρο είναι μακριά από την Κάρπαθο.

Οι δηλώσεις του Ευθύμιου Λέκκα στο enikos.gr:

“Είναι στο ίδιο παράλληλο ρήγμα με τον προχθεσινό σεισμό των 5,2 Ρίχτερ. Δεν έγινε αισθητός σε Κάρπαθο και Ρόδο. Πρόκειται για την γνωστή πλάκα Ευρώπης – Αφρικής. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για μετασεισμό. Μπορεί να κάνει μεγαλύτερο σεισμό, αλλά δεν μας επηρεάζει γιατί είναι μακριά από την Κάρπαθο.”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ