Μπακογιάννης στον Realfm 97,8: Είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τους χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών

“Οι ΧΕΧ είναι χώροι εποπτευόμενης χρήσης, δηλαδή κάποιος εξαρτημένος από τη χρήση ουσιών μπορεί υπό την εποπτεία πάντα του εξειδικευμένου προσωπικού σε συνθήκες υγιεινής, ασφάλειας και αξιοπρέπειας να πηγαίνει εκεί και να καλύπτει τις ανάγκες του”, είπε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασίμη.

“Οι ΧΕΧ δεν είναι πανάκεια, δεν σημαίνει δηλαδή ότι επειδή κάναμε τους ΧΕΧ τελειώσαμε με το πρόβλημα των ναρκωτικών, είναι όμως ένα μέρος της λύσης. Είναι μία διεθνής πρακτική, την έχουν υιοθετήσει ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ‘80 στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή έχουμε ΧΕΧ που λειτουργούν σε 11 χώρες, σε 97 πόλεις. Ουσιαστικά τώρα έρχεται η κυβέρνηση, και πολύ σωστά, δίνει τη δυνατότητα οι ΧΕΧ να μην μόνο σε σταθερά σημεία, αλλά να λειτουργούν και με κινητές μονάδες. Και ταυτόχρονα δίνει τη δυνατότητα στην αυτοδιοίκηση, όπως γίνεται και στο εξωτερικό, να βγει μπροστά και να το πάρει πάνω της. Να σταματήσουμε δηλαδή να παίζουμε αυτό το παιχνίδι των αρμοδιοτήτων”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπακογιάννης και πρόσθεσε:

“Οι χώροι εποπτευόμενης χρήσης είναι μία πρόταση και εδώ είμαστε να τη δοκιμάσουμε. Είναι σημαντικό ότι είναι μία πρόταση που είμαστε έτοιμοι να τη στηρίξουμε όλοι, και όχι στα λόγια αλλά στην πράξη. Εμείς, ως δήμος Αθηναίων, είμαστε έτοιμοι. Έχουμε εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση να δημιουργήσουμε τις δικές μας κινητές μονάδες”.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ