Γενικό Κρατικό Νίκαιας: Η ανακοίνωση για τους έξι ασθενείς με ψώρα

Διευκρινίσεις αναφορικά με το περιστατικό εισαγωγής και νοσηλείας έξι ανήλικων αλλοδαπών, που έχουν προσβληθεί από ψώρα, δίνει το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, μετά τη γνωστοποίηση του θέματος από την ΠΟΕΔΗΝ.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωση, το Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας-Πειραιάς “Άγιος Παντελεήμων”, αναφέρει ότι από τις 23 Ιανουαρίου και κατόπιν εντολής της Εισαγγελέως Ανηλίκων Αθηνών, εισήχθησαν στο νοσοκομείο για νοσηλεία έξι ανήλικοι αλλοδαποί, οι οποίοι κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού και έχουν προσβληθεί από ψώρα.

“Στο πλαίσιο της εν λόγω εντολής, το Νοσοκομείο μας ως όφειλε, άνοιξε τους θαλάμους που περιθάλπονται ασθενείς με λοιμώδη και εν γένει μεταδιδόμενα νοσήματα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή αντιμετώπιση των ασθενών, με ταυτόχρονη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και της υγείας λοιπών ασθενών, επισκεπτών και εργαζομένων. Να σημειωθεί ότι σε Επιστημονικό Επίπεδο υπάρχει άριστη συνεργασία της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων των Δερματολόγων του Νοσοκομείου μας αλλά και του Νοσηλευτικού προσωπικού”, σημειώνει η διοίκηση του νοσοκομείου.

Ενημερώνει, επιπλέον, ότι οι εν λόγω ασθενείς θα βρίσκονται σε προστατευόμενο από την αστυνομία χώρο, “ο οποίος είναι απομονωμένος από τον λοιπό πληθυσμό ασθενών, αποκλείοντας έτσι το ενδεχόμενο μετάδοσης της νόσου”. Τέλος, η διοίκηση του νοσοκομείου διαβεβαιώνει ότι όταν ολοκληρωθεί η νοσηλεία των ανηλίκων “θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα απολύμανσης και αποστείρωσης, με βάση τα διεθνή πρωτόκολλα, προκειμένου να επανέλθει ο χώρος στην πρότερη χρήση του”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ