Υπόθεση “Mr Bitcoin”: Αγνοείται η τύχη του Αλεξάντερ Βίννικ, καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η τύχη του Αλεξάντερ Βίννικ αγνοείται, καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος υπεράσπισης του αποκαλούμενου και “Mr. Bitcoin”.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα το μεσημέρι ανακοινώθηκε η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ο Αλεξάντερ Βίννικ εκδίδεται οριστικά στη Γαλλία.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρει πως “πήραν τον Αλεξάντερ από το Νοσοκομείο με απειλές στους γιατρούς ότι ‘εντέλλονται να τον παραδώσουν’, η τύχη του αγνοείται, ο Υπουργός Τσιάρας δεν απαντά. Από χθες το βράδυ δεν έχει καταστεί δυνατή καμμία επικοινωνία μαζί του”.

Η συνήγορος υπεράσπισης του Βίννικ, προσθέτει: “Η απόφαση ΣτΕ καθαρογράφηκε σήμερα 16.00

Ο εκπρόσωπος του Υπουργού πήρε αντίγραφο της απόφασης στις 16.38 και ό,τι συνέβη νωρίτερα είναι απολύτως παράνομο. Αλλά και τώρα δεν μπορεί νομίμως να εκτελεσθεί”.

Καταλήγοντας, η κ. Κωνσταντοπούλου ζητεί και επίσημα ενημέρωση “πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Αλεξάντερ”, σημειώνοντας πως ως συνήγορός του “δεν γνωρίζω πού βρίσκεται και ζητώ να έχω ενημέρωση και επικοινωνία μαζί του ΑΜΕΣΑ”. Υπενθυμίζει, τέλος, πως ο Αλεξάντερ Βίννικ βρίσκεται στην 35η ημέρα απεργίας πείνας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ