Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου: Έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη- Μας λένε για κλειστές δομές αλλά οι αριθμοί δεν το αποδεικνύουν

«Ζητάμε να ληφθούν πραγματικά μέτρα και όχι να ανακοινώνονται χωρίς να εφαρμόζονται. Πρέπει να οικοδομηθεί ξανά η εμπιστοσύνη γιατί αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός του Βορείου Αιγαίου έχει χάσει την εμπιστοσύνη στα μέτρα της κυβέρνησης και θα περιμένουμε τις επόμενες μέρες να ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα ανακτήσεως της εμπιστοσύνης, όπως η αποσυμφόρηση των νησιών που ανακοινώνεται αλλά δεν υλοποιείται , η παροχή πρόσθετου ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία που έχουν επιβαρυνθεί από τους μετανάστες», δήλωσε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή «Τεντιμπόηδες» με τους Μάνο Νιφλή και Άκη Παυλόπουλο ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, με αφορμή τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό.

«Ο κ. Μηταράκης μας είπε ότι τις επόμενες μέρες θα έχουμε συγκεκριμένα μέτρα, ο κ. Γεραπετρίτης προσωπικά δεσμεύτηκε ότι θα έχουμε ανακοίνωση συγκεκριμένων μέτρων που έχουν σχέση με την ενίσχυση και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Δεν καταλήξαμε σε αριθμούς, μείναμε στο θέμα της οικοδομήσεως εμπιστοσύνης», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι «έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη. Μας λένε για μία κλειστή δομή λόγω της οποίας θα κλείσουν όλες οι υφιστάμενες αλλά η αριθμητική δεν το αποδεικνύει αυτό. Αυτή τη στιγμή έχουμε 27 χιλιάδες μόνο στη Λέσβο και αν λένε για μία κλειστή δομή 5 χιλιάδων ποιος το πιστεύει αυτό από τη στιγμή που οι μετανάστες συνεχίζουν να μπαίνουν ακάθεκτοι; Σήμερα μόνο είχαμε 150 εισόδους στη Λέσβο.

Τέλος, ο κ. Μουτζούρης εκτίμησε ότι τα νησιά του Βορείου Αιγαίου λόγω της γειτνιάσεως, της επαφής με την Τουρκία θα πρέπει να μην έχουν κανέναν μετανάστη διότι αυτά τα πράγματα στο μέλλον και σε ανώμαλες συνθήκες μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Το Δουβλίνο 2 επιβάλλει ταυτοποίηση και παροχή ασύλου να γίνεται στη χώρα εισόδου, δεν λέει στα νησιά εισόδου. Γιατί πρέπει όλη η Ελλάδα να τα έχει μεταφέρει στα νησιά εισόδου;»

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ