Κρήτη: Αιματηρός καβγάς σε καφετέρια – Τι του όπλισε το χέρι

Με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας κάθισε στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου ένας 40χρονος ιδιοκτήτης καφετέριας στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος τον Μάρτιο του 2017 είδε έναν φίλο του να μπαίνει έξαλλος στο κατάστημά του, να σπάει ότι βρίσκει μπροστά του και να επιτίθεται στην σύζυγό του, την ανιψιά του αλλά και τον ίδιο.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η υπόθεση ξεκίνησε όταν στην καφετέρια εμφανίστηκε αργά το βράδυ, υπό την επήρεια αλκοόλ ο φίλος του ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε σχέση με την 36χρονη σήμερα ανιψιά του κατηγορούμενου – που εργαζόταν στο καφέ – και ζήτησε να την συνοδεύσει στο σπίτι της. Τόσο ο θείος της 36χρονης, όσο και η σύζυγός του, που επίσης ήταν παρούσα, αρνήθηκαν, λόγω της κατάστασής του να την αφήσουν να φύγει μαζί του. Ο άνδρας έφυγε προσωρινά, για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα και σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να σπάει ότι έβρισκε μπροστά του, ενώ – σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο – επιτέθηκε στις δύο γυναίκες, αλλά και στον 40χρονο φίλο του, χτυπώντας τον με γροθιές. Επίσης τραυμάτισε με αιχμηρό αντικείμενο τον 40χρονο στο χέρι.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο 40χρονος – όπως ανέφερε στην απολογία του – στην προσπάθειά του να στηριχθεί κάπου, έπιασε ένα αιχμηρό αντικείμενο και με αυτό χτύπησε δύο φορές στην κοιλιακή χώρα τον εξαγριωμένο άνδρα.

“Δεν θυμάμαι καν τι έπιασα, μπορεί να ήταν σπασμένο μπουκάλι, μπορεί τασάκι, μπορεί μαχαίρι” ανέφερε στην απολογία του.

Το δικαστήριο αφού μετέτρεψε την κατηγορία από “απόπειρα ανθρωποκτονίας” σε “επικίνδυνη σωματική βλάβη”, έκρινε αθώο τον κατηγορούμενο, καθώς θεώρησε ότι βρισκόταν σε άμυνα.

Πηγή πληροφοριών: cretalive.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ