Αμβλώσεις: Οι υπέρ και οι κατά της αφίσας που προκάλεσε σάλο – Τι λένε στο enikos.gr

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσαν οι αφίσες που αναρτήθηκαν σε αρκετούς σταθμούς του Μετρό κατά των αμβλώσεων και μετά την παρέμβαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ο οποίος ζήτησε να κατέβουν.

«Η καμπάνια «αφήστε με να ζήσω», που αποτελεί συνέχεια της καθιέρωσης της ημέρας «αγέννητου παιδιού» από την Ιερά Σύνοδο, προσβάλλει τη νοημοσύνη μας και τα δικαιώματα των γυναικών, διότι αμφισβητεί με αθέμιτο τρόπο μία καίρια κατάκτηση, μετά από αγώνες, του κράτους δικαίου: τον αυτοκαθορισμό των γυναικών, το δικαίωμά τους να ορίζουν το σώμα τους και να αποφασίζουν αν θα συνεχιστεί μια εγκυμοσύνη που για οποιοδήποτε λόγο είναι ανεπιθύμητη, στο χρονικό εκείνο σημείο που η επιστήμη και οι θεσμοί της Πολιτείας θεώρησαν ότι μια τέτοια απόφαση πρέπει να είναι απολύτως σεβαστή και αποκλειστική υπόθεση της ίδιας της γυναίκας», δήλωσε αποκλειστικά στο enikos.gr ο δικηγόρος και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου Γιάννης Ιωαννίδης.

«Είναι κρίσιμο να αντιληφθούν όλοι πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η οπισθοδρομική διολίσθηση καθώς και την υποκρισία ορισμένων συντηρητικών κύκλων, που ενώ αντιδρούν σε κάθε απόπειρα εισαγωγής του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, ώστε να προλαμβάνονται οι ανεπιθύμητες κυήσεις και να μειωθούν οι αμβλώσεις, ταυτόχρονα προπαγανδίζουν μηνύματα περιφρόνησης των γυναικών στη βάση αντιεπιστημονικών διαδόσεων ή για λόγους δήθεν διάσωσης του έθνους και αντιμετώπισης «του δημογραφικού»», πρόσθεσε.

Πρόεδρος Θεολόγων: Θέλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια για την προστασία της ζωής ενός πλάσματος που δεν έχει τη δυνατότητα να προφυλαχθεί από το φονιά του.

«Δεν είναι θέμα δικαιωμάτων, είναι θέμα αναγκαιότητας της ζωής. Δεν μπορεί να σκοτώνεται ή να θανατώνεται ένας άνθρωπος. Άλλο είναι η γυναίκα και το μωρό που κυοφορεί είναι άλλος άνθρωπος και έχει δικαίωμα να ζήσει. Η ζωή είναι ένα δώρο του θεού δεν μπορούμε να το αρνούμαστε», δήλωσε αποκλειστικά στο enikos.gr ο πρόεδρος της πανελλήνιας ένωσης Θεολόγων Ηρακλής Ρεράκης.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συγκεκριμένη αφίσα, ο κ. Ρεράκης τόνισε ότι «οι αντιδράσεις γίνονται με ελευθερία σκέψης, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κρίνει και να σχολιάσει τα γεγονότα όπως θέλει, ανάλογα με την άποψή του και την ιδεολογία του, δεν μπορούμε να το απαγορεύσουμε σε κάποιον. Όμως, πάνω από όλα για εμάς τους Χριστιανούς υπάρχει η αλήθεια των πραγμάτων. Για εμάς τους Χριστιανούς δεν είναι μία ιδεολογία, είναι το πρόσωπο του Ιησού χριστού

αυτό είναι η χριστιανική αλήθεια»

Τέλος, ο κ. Ρεράκης υποστήριξε ότι «με την ενέργειά μας αυτή θέλουμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια που γίνεται για την προστασία της ζωής ενός πλάσματος που δεν έχει δυνατότητα να προφυλαχθεί από το φονιά του. Η κάθε γυναίκα έχει δικαιώματα αλλά δεν έχει δικαίωμα να σκοτώσει άλλον άνθρωπο. Το κάθε παιδί έχει δικαίωμα να ζήσει και είναι ανώτερο από το δικαίωμα μιας γυναίκας να σκοτώσει μία ζωή. Το αν γίνει ο φόνος στην αρχή της ζωής, στη μέση ή στο τέλος της δεν παύει να είναι φόνος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ