Θάνος Μικρούτσικος: Η συστατική επιστολή που έδωσε σε υψίφωνο

Ο μαέστρος της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Δημήτρης Καρβούνης, μίλησε για τον Θάνο Μικρούτσικο και αναφέρθηκε στην συστατική επιστολή που είχε δώσει ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης στην υψίφωνο Μυρτώ Παπαθανασίου.

“Η αγαπημένη μας Μυρτώ Παπαθανασίου, ήταν υποψήφια για την υποτροφία «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Για να γίνει όμως δεκτή και να δώσει εξετάσεις για την υποτροφία, ήταν απαραίτητο να έχει και μια συστατική επιστολή” ανέφερε ο κ. Καρβούνης.

“Τη συστατική επιστολή στην Μυρτώ Παπαθανασίου την έδωσε ο Θάνος Μικρούτσικος. Ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης είχε ακούσει την Μυρτώ Παπαθανασίου σε συναυλίες της χορωδίας στη Λάρισα στο Ωδείο και στο Μέγαρο Μουσικής, στις οποίες η Μυρτώ ήταν σολίστ. Ο Θάνος Μικρούτσικος ήταν ένας από τους πρώτους που διείδε τα προσόντα και το ταλέντο της”, σημείωσε ο μαέστρος της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και πρόσθεσε:

“Η Μυρτώ Παπαθανασίου έδωσε εξετάσεις και πήρε πανάξια την υποτροφία. Έτσι, ξεκίνησε τις σπουδές της στην Ιταλία και μαζί μία λαμπρή σταδιοδρομία στο χώρο του Λυρικού Θεάτρου… Αυτός ήταν ο Θάνος Μικρούτσικος και αυτή ήταν η σχέση του με την Παιδική χορωδία, το Ωδείο μας και τη Λάρισα. Κι όλοι εμείς του είμαστε ευγνώμονες. Καλό του ταξίδι”.

Πηγή πληροφοριών: larissanet.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ