Κηδεία Θάνου Μικρούτσικου: Συντετριμμένη η πρώην σύζυγός του Ειρήνη Ιγγλέση

Το τελευταίο «αντίο» στον Θάνο Μικρούτσικο λένε το μεσημέρι της Δευτέρας φίλοι, συγγενείς αλλά και απλοί πολίτες. Η σορός του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη, που έφυγε από την ζωή το Σάββατο σε ηλικία 72 ετών, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα από τις 10:30 το πρωί της Δευτέρας στο Α’ Νεκροταφείο.

Ανάμεσα σε αυτούς που θέλησαν να αποχαιρετήσουν τον Θάνο Μικρούτσικο και η πρώην σύζυγός του, Ειρήνη Ιγγλέση , η οποία ήταν συντετριμμένη.

Η ηθοποιός, Ειρήνη Ιγγλέση είναι η δεύτερη σύζυγός του Θάνου Μικρούτσικου. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα τέλη του 1976 στο θέατρο. Εκείνη καθόταν σε μία γωνία, φορώντας μαύρα και έπλεκε ένα πουλόβερ κατά την διάρκεια της πρόβας. Τον είχε εντυπωσιάσει λίγα χρόνια νωρίτερα, όταν ερμήνευσε έναν βασικό ρόλο σε έργο της Λούλας Αναγνωστάκη. Παντρεύτηκαν και μαζί απέκτησαν δύο κόρες, τις Σεσίλ και Κωνσταντίνα, που ασχολούνται και οι δύο με τον χορό και την χορογραφία.

Ο γάμος του Θάνου Μικρούτσικου με την Ειρήνη Ιγγλέση δεν κράτησε πολύ, ωστόσο οι δυο τους διατήρησαν άψογες, σχεδόν αδελφικές σχέσεις.

Σε συνέντευξή της, η Ειρήνη Ιγγλέση το 1993 είχε δηλώσει: «Το να είσαι σύζυγος είναι καταρχήν δύσκολο. Τώρα το να είσαι σύζυγος καλλιτέχνη αυτό είναι κάτι διαφορετικό, γιατί ξεφεύγει από τα καθιερωμένα. Ένα καθημερινό ζευγάρι μπορεί να έχει ένα πρόγραμμα με λογικά ωράρια, αλλά με εμάς, αφού και εγώ είμαι ηθοποιός, ήταν διαφορετικά. Πιστεύω πάντως ότι δεν είναι δύσκολο να είσαι σύζυγος καλλιτέχνη, αρκεί να το γνωρίζεις και ν’ αγαπάς το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται ο σύντροφός σου. Διάλεξα να παντρευτώ τον Θάνο, ήξερα ότι ήταν συνθέτης και μου άρεσε ιδιαίτερα».

Πηγή: fthis.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ