Εξάρχεια: ΒΙΝΤΕΟ από το κάψιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Άγνωστοι το βράδυ της Τετάρτης έβαλαν φωτιά στο χριστουγεννιάτικο δέντρο που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Εξαρχείων και το έκαψαν.

Η ομάδα αγνώστων έβαλε φωτιά στο δέντρο, ενώ οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής. Τη στιγμή που βάζουν τη φωτιά, οι βάνδαλοι ακούγονται να ζητοκραυγάζουν, ενώ με το που προσεγγίζουν οι αστυνομικοί την πλατεία, φαίνεται ότι διαλύονται.

Το μονταρισμένο βίντεο, των δύο περίπου λεπτών, ανέβηκε σε σελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, συνοδευόμενο από το εξής κείμενο:”Αργά το βράδυ της Τετάρτης 18 Δεκέμβρη κι ενώ η περιοχή ετοιμάζεται για νέο κύκλο βίας από τα ΜΑΤ, όπως έχει εξαγγελθεί από τη Δεξιά Τριάδα (Χρυσοχοίδης, Μητσοτάκης, Μπακογιάννης), το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Εξαρχείων τυλίχτηκε στις φλόγες. Λίγα μόλις μέτρα από εκεί που πριν κάποιες μέρες, στις 6 Δεκέμβρη, άνθρωποι κυνηγήθηκαν, χτυπήθηκαν, βασανίστηκαν και εξευτελίστηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα. Λίγα μέτρα από εκεί που από το καλοκαίρι μπάτσοι εκκενώνουν καταλήψεις, σπάνε πόρτες σε καφενεία, ρίχνουν δακρυγόνα μέσα σε κοινωνικά κέντρα, χτυπούν διερχόμενους, πραγματοποιούν σεξιστικές επιθέσεις, δημόσιους εξευτελισμούς, προσαγωγές και συλλήψεις γιατί έτσι.

Σαν την κανονικότητα που θέλει να εκκενώνονται καταλήψεις, όπως η Κούβελου στο Μαρούσι, που στάθηκαν ανάχωμα στην επέλαση της φασισμού όπως τον φαντάζεται η Χρυσή Αυγή, αλλά την ίδια στιγμή τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής να κρίνονται από εισαγγελείς ως μεμονωμένα περιστατικά.

Όλα κανονικά, όλα βολικά και όμορφα σαν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια στην πλατεία Εξαρχείων που “ομορφαίνουν” της σαπίλα της πραγματικότητας της μπότας ενός μπάτσου να πατά το κεφάλι ενός παιδιού και μιας γυναίκας δεμένης στην ταράτσα του σπιτιού της με το κεφάλι εγκλωβισμένο σε μια κουκούλα, περικυκλωμένοι από ΕΚΑΜ, μπάτσους κι ασφαλίτες στο Κουκάκι”.Το βίντεο ανέβασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στη σελίδα του Facebook στέλνοντας το παρακάτω μήνυμα:

“Το φως πάντα νικάει το σκοτάδι. Η αγάπη πάντα νικάει το μίσος. Τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να τα κάψει κανείς. Και είναι για όλη τη πόλη. Για αυτό και το δέντρο θα ξαναστηθεί. Κριτής των βανδάλων, που καμαρώνουν και στο YouTube, οι πολίτες των Εξαρχείων που θέλουν όπως ακριβώς και οι υπόλοιποι Αθηναίοι να ζήσουν και να χαρούν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ