Φωτιά στο ξενοδοχείο της Συγγρού: Ενδείξεις για εμπρησμό – Τα μπιτόνια βενζίνης και η εντολή “έξωσης”

Η μεγάλη πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Athenaum Palace & Luxury Suites που προκάλεσε τον τραυματισμό τριών ατόμων φαίνεται να οφείλεται σε εμπρησμό. Βρέθηκαν μπιτόνια βενζίνης σε τρία δωμάτια του ξενοδοχείου στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου. Από εκεί φαίνεται να άρχισε ταυτόχρονα η πυρκαγιά.

Ακόμη υπήρξαν σαφείς ενδείξεις για να μπει φωτιά και σε άλλα τρία δωμάτια του ξενοδοχείου. Ίσως να μην θεωρείται τυχαίο ότι λίγο νωρίτερα φέρεται να είχε γίνει έξωση από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου, που είναι ελληνικής καταγωγής και διαμένει στη Γερμανία και ο οποίος φέρεται να είχε σκοπό να πουλήσει το οίκημα, με τίμημα περίπου 25 εκατ. ευρώ. Όμως, θα υπάρξει μια μεγάλη και συγκροτημένη έρευνα με εξέταση μαρτύρων, αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων και άλλα ευρήματα στα μη κατεστραμμένα μπιτόνια για να διαπιστωθεί ποιοι μπορεί να είναι οι οργανωτές και οι φυσικοί αυτουργοί του αναφερόμενου εμπρησμού. Όπως και για να προσδιορισθούν τα κίνητρα.

Σε αυτή την αναφορά προχώρησαν μιλώντας στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της Πυροσβεστικής που ασχολούνται με την πυρκαγιά. Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως φαίνεται να έχουν προκύψει διαφορές μεταξύ του ιδιοκτήτη του κτιρίου και αυτών του ξενοδοχείου, με τον πρώτο να έχει στόχο να το πουλήσει σε τρίτους έναντι δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ