Παραιτήθηκε ο 80χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας

Την παραίτησή του υπέβαλε, ο Κωνσταντίνος Πατέρας, ο οποίος είχε οριστεί διοικητήςτου ΓΝ Καρδίτσας.”Ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πατέρα από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας” αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Η επιλογή του νέου διοικητή, ο οποίος είναι 80 ετών, είχε προκαλέσει αντιδράσεις, ακόμη και στους κόλπους της ΝΔ.

«Από τη δεξαμενή των αρίστων στο καλάθι των αχρήστων, ένα ρουσφέτι δρόμο», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «όργιο ρουσφετιών» και «προκλητικούς διορισμούς» στην υγεία. «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη με τους χιλιάδες μετακλητούς των πλουσιοπάροχων αμοιβών δεν αρκούσε φαίνεται για να απορροφήσει όλα τα «δικά μας γαλάζια παιδιά». Έτσι, τώρα ο πρωθυπουργός μετατρέπει τη Δημόσια Υγεία σε “πάρκινγκ” κουμπάρων, συγγενών και αποτυχημένων πολιτευτών της Ν.Δ., τους οποίους έχρισε διοικητές νοσοκομείων», ανέφερε.

«Δεν ξέρουμε ποια περίπτωση είναι πιο εξοργιστική: Αυτή του βουλευτή Καστοριάς που ομολογεί σε συνέντευξη πως ο νεοδιορισθείς διοικητής είναι ρουσφέτι του; Ο 82χρονος διοικητής του νοσοκομείου Καρδίτσας που μας ενημερώνει πως προτιμά τον μισθό του διοικητή από τη σύνταξή του και πως του είχε τάξει τη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης; Ή οι πρόεδροι ΝΟΔΕ Πρέβεζας και Άρτας που διορίστηκαν διοικητές σε… Άρτα και Πρέβεζα και αναγκάζονται να πληρώνουν και οδοιπορικά οι άνθρωποι;», ανέφερε επίσης η ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «μιας και ο κ. Μητσοτάκης προεκλογικά έλεγε επί λέξει πως δεν πρόκειται να ανεχτεί «στις διοικήσεις των νοσοκομείων να τοποθετούνται αποτυχημένοι πολιτευτές που αναζητούν μια αργομισθία στο δημόσιο», περιμένουμε να αποπέμψει τον υπουργό Υγείας για το όργιο ρουσφετιών και να ακυρώσει τους προκλητικούς αυτούς διορισμούς».

Ο κ. Πατέρας πάντως νωρίτερα μιλώντας στον Ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 είχε δηλώσει ότι : “Η δήλωση του πρωθυπουργού ότι συμπεριλάβαμε τους ανθρώπους, που είχαν και πείρα και μόρφωση, νομίζω πως είναι αρκετή, εγώ δεν θα ήθελα να ρίξω λάδι στη φωτιά”.”Δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην προκήρυξη για τη διοίκηση των νοσοκομείων, και έχω ένα αξιόλογο βιογραφικό. Έχω διδακτορικό ψυχολογίας, έχω διδάξει ψυχολογία, έχω κάποια σχέση με το χώρο της υγείας. Όλη μου η οικογένεια είναι μέσα στο ιατρικό επάγγελμα. Σ’ αυτήν περίπτωση όμως, δεν ήθελαν γιατρό, ήθελαν μάνατζερ και με επέλεξαν. Έτσι αποφάσισε η επιτροπή, που ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση. Εγώ έκανα ό,τι προέβλεπε η προκήρυξη, στην περιοχή μας ήμασταν 35 υποψήφιοι” ανέφερε ο κ. Πατέρας, σημειώνοντας ότι η επίθεση στο πρόσωπό του “εξυπηρετεί προσωπικές φιλοδοξίες και έχω την αίσθηση ότι είναι και μία ευκαιρία ορισμένοι να εκτονωθούν, έχοντας μίσος εναντίον συγκεκριμένων ανθρώπων”.”Θα είμαστε από αυτούς, που όχι μόνο θα πετύχουν, άλλα θα προσφέρουν και τεράστιο έργο. Να είστε σίγουροι, ότι αν για οποιοδήποτε λόγο εμποδίζομαι να κάνω αυτό που θέλω να κάνω, θα σηκωθώ και θα φύγω μόνος μου” , πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ