Συνέλευση φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ για τη στάση τους μετά την επιχείρηση της Αστυνομίας

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί σήμερα ο Φοιτητικός Σύλλογος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τις 13:00 και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το διακύβευμα των φοιτητών είναι η αξιολόγηση των κινητοποιήσεών τους, από εδώ και πέρα, μετά την επιχείρηση της αστυνομίας εντός του ιδρύματος κατά την οποία εκκενώθηκε στέκι αντιεξουσιαστών.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι οι παρατάξεις προσκείμενες στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά θα επιδιώξουν να συμμετάσχουν στη συνέλευση στο ΟΠΑ και ομοϊδεάτες τους φοιτητές και από ΑΕΙ της Αττικής, με πρόθεση να σταλεί το μήνυμα όχι μόνο στην ηγεσία και τους καθηγητές του ΟΠΑ αλλά και στον πολιτικό κόσμο για τις προθέσεις τους να μην εφαρμοστεί το νέο πλαίσιο προστασίας του ακαδημαϊκού ασύλου, το οποίο ψηφίστηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, αυξάνονται οι ανεξάρτητες φοιτητικές παρατάξεις που έχουν ως βασικό άξονα των διεκδικήσεών τους τη μη κατάληψη της σχολής. Τέτοιες ομάδες έχουν εμφανιστεί στο ΑΠΘ, στη Νομική Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Μάλιστα, μέλη των ομάδων αυτών που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, κατήγγειλαν ότι δέχονται απειλητικά μηνύματα από μέλη άλλων παρατάξεων εντός των ΑΕΙ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ