Πηγές της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς: O κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει…

Της Άννας Κανδύλη

«O κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τον εαυτό του» απαντούν πηγές της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς στον ισχυρισμό του Κων/νου Φρουζή περί πιέσεων από την κ.Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να μιλήσει για πολιτικούς σε σχέση με την υπόθεση Novartis , λαμβάνοντας ως αντάλλαγμα την ένταξή του σε καθεστώς προστασίας.

Όπως είπε στη Βουλή ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, έγινε άτυπη συνάντηση με τους 3 εισαγγελείς, παρουσία των δικηγόρων του, τον Μάιο του 2018, όταν ο ίδιος τους ζήτησε την αποδέσμευση των λογαριασμών που διατηρούσε την Ελβετία.

Εισαγγελικές πηγές όμως σημειώνουν πως τέτοια πρόταση δεν μπορεί να έγινε στον Κ. Φρουζή, καθώς είχε ήδη καταστεί κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα, του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και είχαν δεσμευτεί οι λογαριασμοί που διατηρούσε στην Ελβετία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σε αντίθεση με ό,τι λέγεται, ο κ. Φρουζής έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινων πράξεων άλλες τρεις φορές, ακόμη και μέσω υπομνήματος, στο πλαίσιο ανοιχτών ερευνών για την Novartis.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ