Ρίγη συγκίνησης από το μήνυμα του πιλότου του F-16: Τούτος ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του – ΒΙΝΤΕΟ

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε το μήνυμα που έστειλε ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, από το κόκπιτ του F-16 της ομάδας Ζευς, που έκανε επίδειξη στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

“Τούτος ‘δω ο λαός δεν γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του” ακούστηκε να λέει ο πιλότος και συμπλήρωσε “Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη, χρόνια πολλά Μακεδονία, χρόνια πολλά Ελλάδα”, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Ο επισμηναγός Δημήτρης Βολακάκης, που έχει περισσότερες από 1.500 ώρες πτήσης, εντυπωσίασε με τους ελιγμούς του μαχητικού στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.

Όταν ολοκληρώθηκε η επίδειξη του F-16, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος απευθύνθηκε στον πιλότο με λόγια που επίσης προκάλεσαν συγκίνηση.

“Κύριε επισμηναγέ, ο ελληνικός λαός είναι υπερήφανος για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Είναι υπερήφανος για την Πολεμική μας Αεροπορία. Αποδεικνύετε καθημερινά ότι τα φτερά σας, τα φτερά των αεροσκαφών σας είναι προέκταση της ψυχής σας, προέκταση της ψυχής του Λαού μας του Έθνους μας. Η Υπέρμαχος Στρατηγός να σας προστατεύει και να σας εμψυχώνει. Χρόνια πολλά”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ