Πρόεδρος Βορειοηπειρωτών: Δεν μας πτοούν οι απειλές για το μνημόσυνο Κατσίφα – ΒΙΝΤΕΟ

Το κλίμα έντασης που επιχειρούν να δημιουργήσουν Αλβανοί εθνικιστές και τις απειλές που δέχονται οι βορειοηπειρώτες ενόψει του ετήσιου μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, το πρωί του Σαββάτου στο νεκροταφείο του χωριού Βουλιαράτες στην Βόρειο Ήπειρο, καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος.

«Υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας εδώ και αρκετό καιρό σε όλη την περιοχή. Υπάρχουν απειλές και προς εμένα και προς άλλα στελέχη της μειονότητας που ζουν εδώ και στην Αλβανία. Δεν μας φοβίζουν οι απειλές. Δεν μας πτοεί αυτό, εμείς θα ανέβουμε στο ετήσιο μνημόσυνο για να τιμήσουμε τη μνήμη του ήρωά μας Κωνσταντίνου Κατσίφα», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Μπάμπης Καραθάνος.

«Εμείς θα συμμετάσχουμε σε μία θρησκευτική τελετή, θα παρευρεθούμε δίπλα στην οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα, θα τιμήσουμε τη μνήμη του. Με την παρουσία μας ζητάμε από την αλβανική κυβέρνηση ένα χρόνο μετά να μας πει πως έγινε η δολοφονία Κατσίφα. Ακόμα, δεν υπάρχει έκθεση της δολοφονίας. Δεν μας φοβίζει τίποτα, δεν μας πτοεί τίποτα. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να προστατεύσει όλους τους Έλληνες και βορειοηπειρώτες που θα παραβρεθούν στο μηνμόσυνο», πρόσθεσε ο κ. Καραθάνος ξεκαθαρίζοντας πως οι Βορειοηπειρώτες «δεν έχουν πρόβλημα με τον αλβανικό λαό. Εμείς έχουμε πρόβλημα με την αλβανική κυβέρνηση».

«Θα συμμετάσχουμε σε μια θρησκευτική τελετή, θα βρεθούμε στο πλευρό της οικογένειας και θα τιμήσουμε την μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα», κατέληξε ο Μπάμπης Καραθάνος.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ