Τι είπε στο enikos.gr ο βουλευτής της ΝΔ που έδωσε τις πρώτες βοήθειες σε γυναίκα με καρδιακό επεισόδιο

Για την προσπάθεια που κατέβαλε ο ίδιος και ακόμη ένας γιατρός να σώσουν μία γυναίκα στο κέντρο του Βόλου που είχε υποστεί καρδιακό επεισόδιο, μίλησε στο enikos.gr o βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μαραβέγιας.

Όπως είπε ο κ. Μαραβέγιας, «η γυναίκα είχε χάσει τις αισθήσεις της. Ο γιος της προτίμησε να την βγάλει από το αυτοκίνητο στο δρόμο- και σωστά έπραξε – από το να να συνέχιζε για το νοσοκομείο. Εγώ είχα φτάσει λίγο νωρίτερα στο γραφείο μου στο Βόλο και από το μπαλκόνι του γραφείου ακούσαμε τις φωνές. Κατέβηκα να δω τι συμβαίνει και στο σημείο ήταν και δεύτερος συνάδελφος, γιατρός που ήδη είχε ξεκινήσει να παρέχει τις πρώτες βοήθειες και συνέχισα εγώ. Η γυναίκα πήρε αυτόματα κάποιες αναπνοές, έδωσε κάποια ενθαρρυντικά σημάδια, φάνηκε ότι η κυκλοφορία με τις καρδιακές μαλάξεις ήταν αποτελεσματική».

«Της κάναμε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, έδειξε ότι ανταποκρινόταν. Πήρε κάποιες αναπνοές, δυστυχώς η κατάσταση ήταν βαριά που δεν αποφύγαμε τα χειρότερα. Το σημαντικό είναι ότι υπήρξε και δεύτερος συνάδελφος δεν αδιαφόρησε, πέσαμε και οι δύο από πάνω της αλλά και το γεγονός ότι το ΕΚΑΒ έφτασε πάρα πολύ γρήγορα», πρόσθεσε.

«Δεν είναι το πιο ευχάριστο συναίσθημα να αποτύχει η προσπάθεια. Όταν κάποιος έχει ασκήσει μάχιμα το ιατρικό λειτούργημα… σε πιάνει απογοήτευση. Όμως, δεν υπάρχει κάποιο βάρος στη συνείδηση κανενός ότι δεν έγιναν πράγματα που θα είχαν αποτρέψει την κατάληξη», υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ, τονίζοντας : «είναι σημαντικό ότι και σήμερα η ευαισθησία στους πολίτες παραμένει, όλοι προσέτρεξαν να βοηθήσουν. Ευτυχώς, δεν ενεπλάκησαν άνθρωποι χωρίς γνώσεις», κατέληξε ο κ. Μαραβέγιας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ