• Ζαρούλια: Πολιτική η δίωξή μου - Δεν ξέρω αν θεωρούμαι μέλος της Χρυσής Αυγής

  3:52 μμ, Τετάρτη 09 Οκτ 2019 3:52 μμ, Τετάρτη 09 Οκτ 2019

  Για « πολιτική δίωξη» έκαναν λόγο κατά την απολογία τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι πρώην βουλευτές της ΧΑ που κατηγορούνται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης Ελένη Ζαρούλια και Αντώνης Γρέγος.

  Η κ. Ζαρούλια κρατώντας αποστάσεις από ρατσιστικές αναφορές που έχουν κάνει κατά καιρούς μέλη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε απλώς σύζυγος του αρχηγού....

  «Βγήκα βουλευτής το 2012 με σταυρό από τον ελληνικό λαό. Πως είναι δυνατόν ο ελληνικός λαός να εξέλεξε διευθυντές εγκληματικής οργάνωσης; Εγώ έκανα τα καθήκοντα μου. Δεν έχω να πω τίποτα άλλo, ήταν η πρώτη δήλωση της μόλις κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

  Πρόεδρος: Είστε μέλος;

  Κατηγορούμενη: Τι να σας πω; Εγώ είμαι σύζυγος του γενικού γραμματέα. Είναι οικογένεια μου. Μοιραία δεν ξέρω τι θεωρούμαι.

  Πρόεδρος: Κάνετε ομιλίες;

  Κατηγορούμενη: Εγώ ομιλίες έκανα πολύ αργότερα. Ήταν ελάχιστες γιατί δεν υπήρχε λόγος. Έχω κάνει συνολικά 4-5 και ήταν επετειακού χαρακτήρα.

  Πρόεδρος: Τι θέση έχετε για τους αλλοδαπούς;

  Κατηγορουμένη: Η θέση μου για τους αλλοδαπούς είναι η ίδια με το νόμο. Οποίος είναι παράνομος να απελαθεί. Έχει καταργηθεί ο νόμος;

  Π: Αυτό δικαιολογεί το χαρακτηρισμό υπάνθρωπος;

  Κ: Ο χαρακτηρισμός θα πήγαινε σε όποιον κάνει εγκλήματα ασχέτως χρώματος και φυλής. Όταν βιάζεις και σκοτώνεις για να πάρεις μια κάμερα είσαι υπάνθρωπος είτε είσαι Πορτογάλος, είτε Αγγλος ή Γερμανός.

  Π: Έχετε πει ότι φέρνουν αρρώστιες;

  Κ: Αλήθεια δεν είναι; Δεν ήρθαν αρρώστιες που έχουν εξαλειφθεί; Οι φυλακές δεν είναι γεμάτες αλλοδαπούς; Δεν έχουμε το μεγαλύτερο αριθμό αλλοδαπών στις φυλακές;

  Π: Τα παιδιά με τα μαύρα που είχατε πει σε ομιλία σας ποια ήταν;

  Κ: Ε, τα έβλεπα μπροστά μου σε μια ομιλία μου και το είπα σαν ατάκα. Αυτοσχεδιάζουμε καμία φορά στις ομιλίες. Είχα άγχος, ήμουν πρόχειρη.

  Αναφερόμενη στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα ισχυρίστηκε πως έμαθε για αυτή την επόμενη ημέρα όταν έγινε έρευνα στα γραφεία του κόμματος. «Δεν είχα ενημερωθεί από τηλεόραση γιατί δεν τη χρησιμοποιώ. Όταν πήραν τηλέφωνο ανοίξαμε τηλεόραση. Στην αρχή έλεγαν ότι επρόκειτο για ποδοσφαιρικό καβγά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε».

  Στη συνέχεια, μίλησε για περιστατικά που αποδίδονταν στην ΧΑ από τη δεκαετία του 1980 για τα οποία είπε πως οι εμπλεκόμενοι είτε αθωώθηκαν είτε δεν ήταν καν μέλη της οργάνωσης.

  Α. Γρέγος: « Όλα σκευωρία»

  Από την πλευρά του ο Γιώργος Γρέγος δήλωσε προσηλωμένος στη Χρυσή Αυγή, «το μόνο πατριωτικό εθνικιστικό κόμμα» όπως είπε, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη, αρνούμενος ότι έχει τελέσει οποιαδήποτε παράνομη πράξη, ενώ υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν «ακραίοι» στη Χρυσή Αυγή, αλλά σε αριστερές οργανώσεις. «Θέλω να πω ότι βρίσκομαι κατηγορούμενος εντελώς άδικα γιατί δεν έχω διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη. Πρόκειται για πολιτική δίωξη σε βάρος της Χρυσής Αυγής που είναι νόμιμο κόμμα. Θεωρώ ότι επειδή εκλέχτηκα πρώτος σε σταυρούς βουλευτής είμαι κατηγορούμενος. Κανένας βουλευτής το 2012 από άλλο κόμμα δεν θα βρισκόταν στη θέση μου»

  Κατά τον κατηγορούμενο «όλα ήταν μια σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής» ενώ για τη δολοφονία Φύσσα ισχυρίστηκε ότι αν και «καταδιακστέο» το γεγονός, «δεν δόθηκε εντολή από κανένα και δε σημαίνει ότι αν ένας υποστηρικτής κόμματος ή ομάδας κάνει παράνομη πράξη κατηγορούνται όλοι για αυτό.».

  Ερωτηθείς από την Πρόεδρο για τους αλλοδαπούς απάντησε ότι «Όσοι μπαίνουν παράνομα στη χώρα θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Πρέπει να φεύγουν. Αυτή είναι θέση μου και αυτή πιστεύω ότι είναι η θέση όλου του κόσμου» ενώ για το εάν ο λόγος του μπορεί να προέτρεπε κάποιον σε βίαιες πράξεις είπε ότι «Δεν συνάδει με το ήθος μου κάτι τέτοιο. Εξάλλου στις ομιλίες μου δεν ήταν μόνο Χρυσαυγίτες.. Αν ήθελα να προτρέψω κάποιον σε παράνομη

  πράξη, σίγουρα δε θα το έκανα από μικροφώνου.» Όσον αφορά στους χαρακτηρισμούς «σκουπίδια ή αποβράσματα» απάντησε ότι «Τον χαρακτηρισμό αυτό θα έδινα σε παιδεραστές ή εμπόρους ναρκωτικών, όχι σε κάποιον που δεν ξέρω.... Εγώ καταδίκαζα κάθε βίαιη ενέργεια. Είχαμε άσχημα περιστατικά και σε βάρος μας. Προπηλακισμούς, χτυπούσαν παιδιά μας, έκαιγαν αυτοκίνητα. Για τα θύματα της Χρυσή Αυγής δεν συλλαμβάνονταν ποτέ κανεις. Για τη δολοφονία των δυο συναγωνιστών Φουντούλη και Καπελώνη δεν βρήκαν ποτέ ποιος το έκανε» είπε στο δικαστήριο ο Αντώνης Γρέγος όταν ερωτήθηκε σχετικά με τις βίαιες πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται μέλη της Χρυσής Αυγής.

  Για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι γνώριζε μόνο αυτό που κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο και πως «αν υπάρχει άλλο καταστατικό είναι άκυρο. Εφόσον υπάρχει καταστατικό με σφραγίδα που αναγνωρίζουν οι Αρχές, αυτό αναγνωρίζω κι εγώ».

  Για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο για την δολοφονία Φύσσα παραδέχθηκε ότι αρχικά τον ξένισε» η δήλωση αλλά «τελικά είχε δίκιο. Ακούω κάθε μέρα πολιτικούς και δημοσιογράφους να διαχωρίζουν πολιτική και ποινική ευθύνη. Σε εμάς χρεώθηκε ως ποινική. Εκείνος εννοούσε οτι πολιτικά χρεωθήκαμε την δολοφονία» ανέφερε υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τον Γιώργο Ρουπακιά.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα