Συγκλονίζει ο γιατρός που χειρούργησε τον Πέτρο Τατσόπουλο: Εάν δεν έμπαινε τόσο γρήγορα στο χειρουργείο θα είχε τελειώσει

Ο διευθυντής του ΕΣΥ και καρδιοχειρούργος κ. Δημήτρης Λυμπεριάδης περιέγραψε τα δραματικά λεπτά από την ώρα που έφτασε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ο Πέτρος Τατσόπουλος μέχρι και τη στιγμή που χειρουργήθηκε.

Ο καρδιοχειρουργός που εγχείρησε τον γνωστό συγγραφέα και πρώην βουλευτή εξήγησε ότι αρχικά οι γιατροί πίστευαν ότι έπαθε έμφραγμα και τον πήγαν στο αιμοδυναμικό. Στην συνέχεια κλήθηκε να τον εξετάσει και όταν τον είδε από την εμπειρία του κατάλαβε ότι είχε ανεύρυσμα.

“Μου είπαν να κάνει και άλλες εξετάσεις. Να κάνει αξονική. Τους είπα: ‘Τρέχτε τον επάνω στο χειρουργείο αμέσως. Δεν προλαβαίνουμε. Τελειώνει. Ή τώρα ή τελειώνει. Τρέχτε τον επάνω’”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λυμπεριάδης μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ‘Μαζί σου’.

Όπως εξήγησε χρειάστηκε να κάνει την τομή την ίδια στιγμή που του έδινε τα φάρμακα ο αναισθησιολόγος, καθώς η πίεση του είχε φτάσει περίπου στο 3-4.

“Τον άνοιξα πριν καλά-καλά τελειώσει η νάρκωση. Είχε σπάσει η αορτή και είχε γεμίσει με αίμα η περικαρδιακή κοιλότητα, είχε πάει το αίμα και έπνιγε την καρδιά. Εάν δεν έμπαινε τόσο γρήγορα στο χειρουργείο θα είχε τελειώσει. Εάν κάναμε περαιτέρω εξετάσεις θα είχε τελειώσει… Χάθηκες αν σκεφτείς να αποφασίσεις τι θα κάνεις. Τον έχασες. Ή είσαι επιθετικός, το ξέρεις και το κάνεις ή δεν το ξέρεις και χάνεται ο ασθενής”, ανέφερε ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, Δημήτρης Λυμπεριάδης.

Πηγή πληροφοριών: skai.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ