Σάλος με την εκδήλωση της Μητρόπολης Αργολίδας για τη γιόγκα και το πιλάτες – Τι απαντούν οι διοργανωτές

Ειδική εκδήλωση διοργανώνει την προσεχή Κυριακή το γραφείο επί των αιρέσεων της Ιεράς Μητρόπολης Αργολίδας προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες του Άργους για τις… επικίνδυνες μόδες της εποχής: την γιόγκα, τον διαλογισμό, το πιλάτες και άλλες εναλλακτικές πρακτικές.

Η εκδήλωση αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Μητρόπολης, γίνεται σε συνεργασία με την πανελλήνιας ένωσης γονέων για την προστασία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού της οικογένειας και του ατόμου αλλά και την κοινωφελή επιχείρηση Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Ωστόσο, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Άργους – Μυκηνών (ΚΕΔΑΜ), η οποία αναφερόταν, αρχικά, σαν συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης πήρε θέση για το θέμα τονίζοντας ότι «δεν έχει ουδεμία σχέση με την συνδιοργάνωση».

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔΑΜ και την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της Δημοτικής Επιχείρισης Πέτρος Διολίτσης, τονίζει:

«Σχετικά με την εκδήλωση με θέμα “Επικίνδυνες Μόδες: Γιόγκα, Διαλογισμός, Πιλάτες, Εναλλακτικές Πρακτικές” που διοργανώνει η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας σε συνεργασία με την Πανελληνία Ένωση Γονέων για την προστασία του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού της Οικογένειας και του Ατόμου, διευκρινίζουμε ότι:

Η ΚΕΔΑΜ είναι η αρμόδια υπηρεσία για τη χρήση της αίθουσας τέχνης και πολιτισμού Μέγας Αλέξανδρος και παραχώρησε την αίθουσα για να γίνει η εκδήλωση στις 29 Σεπτεμβρίου, χωρίς η ΚΕΔΑΜ να έχει ουδεμία σχέση με τη συνδιοργάνωση».

Μιλώντας στον Realfm 97, 8 και την εκπομπή ”Τεντιμπόηδες” με τον Μάνο Νιφλή και τον Άκη Παυλόπουλο, ο πνευματικός πρόεδρος της ένωσης γονέων για την προστασία του ελληνορθόδοξου πολιτισμού της οικογένειας και του ατόμου και μέλος της συνοδικής επιτροπής επί των αιρέσεων πατήρ Χρυσόστομος Μαϊδώνης δήλωσε: «η γιόγκα είναι ασυμβίβαστη με την ορθόδοξη πίστη, αυτό είναι η λατρεία του βουδισμού και του ινδουισμού. Δεν μπορεί ο ορθόδοξος Χριστιανός κάνει τις μετάνοιες της Εκκλησίας λέγοντας ότι κάνω γυμναστική».

«Η γιόγκα δεν είναι απλώς γυμναστική, είναι η λατρεία του βουδισμού και του ινδουισμού. Αυτό δεν μας ήρθε εδώ σαν λατρεία του βουδισμού ή του ινδουισμού γιατί κάτι τέτοιο δεν θα περνούσε, δεν θα το έκαναν οι Χριστιανοί. Όμως, οι ίδιοι οι ινδουιστές λένε ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική. Είναι ψυχοσωματικές ασκήσεις που αυτά τα δύο θρησκεύματα θεωρούν την ύπαρξη κακό και υπάρχουν αλλεπάλληλες μετενσαρκώσεις, η γιόγκα είναι το σταμάτημα αυτής της ύπαρξης. Και οι ίδιοι οι Ινδοί ορθόδοξοι θεωρούν ότι αυτό είναι ασυμβίβαστο», πρόσθεσε.

Επίσης, σημείωσε ότι «οι πιλάτες είναι μία ψυχοσωματική άσκηση γιόγκα νούμερο 2. Το -πιλάτες ξεκινάει με ασκήσεις γυμναστικής και εφαρμόζει γιόγκα. Αυτό δεν φαίνεται ξεκάθαρα στην αρχή αλλά εφαρμόζει τις πρακτικές της γιόγκα».

«Μέσω αυτών γίνεται αλλοίωση του ορθόδοξου φρονήματος. Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που έρχονται να παραπλανήσουν τους ανθρώπους και τους λένε ότι είναι γυμναστική. Ας το πουν ξεκάθαρα ότι είναι κάτι άλλο και δεν έχουμε θέμα», κατέληξε ο πατήρ Χρυσόστομος.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ