150 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν από τη Σύμη σε Κω και Λέρο

Στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης της Κω και της Λέρου μεταφέρθηκαν χθες Τρίτη 150 πρόσφυγες, που είχαν “εγκλωβιστεί” στη Σύμη, τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προγραμματίζονται κι άλλες μετακινήσεις αιτούντων άσυλο από τη Σύμη προς τα γύρω νησιά μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Στη Σύμη, που δεν διαθέτει τις απαιτούμενες εγκαταστάσεις φιλοξενίας, είχαν βρει καταφύγιο τις τελευταίες ημέρες 300 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι είχαν φτάσει στο νησί από τα τουρκικά παράλια,

Χθες το πρωί έφτασαν από τη Σάμο στον Πειραιά 380 άτομα, για τα οποία είχε γίνει άρση του γεωγραφικού περιορισμού. Οι αιτούντες θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στο κέντρο φιλοξενίας της Κορίνθου και στη συνέχεια θα μετακινηθούν σε άλλα κέντρα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα Τετάρτη προγραμματίζεται η μεταφορά άλλων 300 αιτούντων άσυλο από τη Λέσβο και τη Χίο προς τον Πειραιά. Κύκλοι του υπουργείου επισημαίνουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πρόθεση είναι να υπάρχει συνεχής ροή μετακινήσεων αιτούντων άσυλο που δεν έχουν γεωγραφικό περιορισμό, από τα νησιά προς την ενδοχώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ