Χωρίς χημειοθεραπεία οι καρκινοπαθείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Χωρίς χημειοθεραπεία παραμένουν τις τελευταίες ημέρες οι ογκολογικοί ασθενείς που παρακολουθούνται από τους γιατρούς του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εξαιτίας της έλλειψης που παρατηρείται στα φάρμακα. Πρόκειται για τα λεγόμενα ακριβά φάρμακα που κοστίζουν περίπου 2.500 ευρώ το ένα, μια συνολική δαπάνη για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο που φτάνει τα 7 εκ. ευρώ περίπου κατ’ έτος.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου , Ανθή Χαλιβέρα, εξήγησε ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρατηρείται το ίδιο πρόβλημα, να εξαντλούνται δηλαδή τα ακριβά αυτά φάρμακα, λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού.

Το Πανεπιστημιακό Λάρισας έχει χαμηλό σχετικά προϋπολογισμό για τις υπηρεσίες που προσφέρει και τον κόσμο που εξυπηρετεί, 53 εκ ευρώ το χρόνο, ανέφερε η κ. Χαλιβέρα. Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ακριβά φάρμακα βρίσκονται σε έλλειψη αποδίδεται και στην αύξηση κατά 30% φέτος των ογκολογικών ασθενών που επέλεξαν το ΠΓΝΛ για τη θεραπεία τους, είπε η αν. διοικήτρια. Εκτίμησε, δε, ότι είναι θέμα ημερών να λυθεί το πρόβλημα, να προμηθευτεί με φάρμακα το νοσοκομείο και να συνεχίσουν τις θεραπείες τους οι ασθενείς.

Το κύριο μέλημά μας είναι να μη φύγουν οι ασθενείς από εμάς, να συνεχίσουν τη θεραπεία τους σε εμάς, τόνισε η Ανθή Χαλιβέρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ