Σε εφέτη ειδικό ανακριτή η έρευνα για την τραγωδία στο Μάτι – ΤΩΡΑ

Της Άννας ΚανδύληΤη σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου ζητά ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ι.Μωραϊτάκης προκειμένου να οριστεί εφέτης ειδικός ανακριτής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι τον Ιούλιο του 2018 που άφησε πίσω της 102 νεκρούς.

Ο κ. Μωραϊτάκης στο έγγραφο του προς τον πρόεδρο του τριμελούς συμβουλίου του Εφετείου Κωνσταντίνο Σταμαδιάνο αναφέρει ότι επιβάλλεται η κύρια ανάκριση να διενεργηθεί από ανώτερο δικαστικό λειτουργό, δηλαδή εφέτη ειδικό ανακριτή και επίκουρο αυτού, λόγω «της σοβαρότητας, της εξαιρετικής φύσης και της ευρύτατης δημοσιότητας» της υπόθεσης.

Για την τραγωδία στο Μάτι είχε ασκηθεί ποινική δίωξη κατά 22 ατόμων για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια διά παραλείψεις κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεους και μη κατά συρροή.

Μεταξύ αυτών που κατηγορούνται είναι η πρώην περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήρης Τερζούδης ,ο τότε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης καθώς και ο 65χρονος που προκάλεσε την φωτιά στο Νταού Πεντέλης, η οποία στη συνέχεια εξαπλώθηκε και κατέκαψε το Μάτι και τη γύρω περιοχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ