Εικόνες ντροπής στο Βρετανικό Μουσείο: Μούχλα και αράχνες στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Τo σχόλιο της Μενδώνη – ΦΩΤΟ

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει το Βρετανικό Μουσείο, όπως αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, από την αίθουσα όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν στο cretapost.gr, Ηρακλειώτες που επισκέφτηκαν πριν δύο ημέρες το Βρετανικό Μουσείο, η αίθουσα όπου εκτίθενται τα Γλυπτά του Παρθενώνα έχει μούχλα και αράχνες.

Η οροφή είναι διαβρωμένη με εμφανή τα σημάδια από το πέρασμα του νερού, ενώ και στην τοιχοποιία δίπλα στα εκθέματα παρατηρείται μούχλα. Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία, στους τοίχους υπήρχαν και ιστοί από αράχνες.

Μενδώνη: Η εικόνα εγκατάλειψης στο Βρετανικό Μουσείο ενισχύει το αίτημα για οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Τις φωτογραφίες σχολίασε πριν από λίγο η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κάνοντας λόγο για “πολύ απογοητευτική κατάσταση”, που είναι “εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων”.

Η Λίνα Μενδώνη υπογραμμίζει ότι αυτή η εικόνα εγκατάλειψης ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Αναλυτικά, απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, η υπουργός τόνισε: “Η κατάσταση, έτσι όπως παρουσιάζεται στις σχετικές φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύθηκαν στον Τύπο, είναι πολύ απογοητευτική για το Βρετανικό Μουσείο και εξαιρετικά προσβλητική έναντι των εκθεμάτων, όταν μάλιστα τα εκθέματα είναι τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζει σήμερα το Βρετανικό Μουσείο, ενισχύει το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για την οριστική επιστροφή των Γλυπτών στην Αθήνα και την επανένωσή τους με τον Παρθενώνα”. Πληροφορίες/ΦΩΤΟ: cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ