• Νέες αποκαλύψεις για τον βασικό ύποπτο της καταστροφικής φωτιάς στην Εύβοια – Πού οδηγούν οι έρευνες της Πυροσβεστικής - BINTEO

  7:29 μμ, Δευτέρα 19 Αυγ 2019 7:29 μμ, Δευτέρα 19 Αυγ 2019

  Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες της πυροσβεστικής για τον εντοπισμό του ατόμου που φέρεται να έβαλε τη φωτιά της 13ης Αυγούστου στην Εύβοια.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή μετέβη και κλιμάκιο της ΔΕΗ, το οποίο πραγματοποίησε αυτοψία στις κολώνες που υπήρχαν στο σημείο απ’ όπου ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά. Σύμφωνα με την προφορική ενημέρωση που είχαν τα κλιμάκια της πυροσβεστικής από τους υπεύθυνους της ΔΕΗ, δεν διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από κάποια πτώση καλωδίου. Αυτό ενισχύει ακόμη περισσότερο το σενάριο του εμπρησμού.

  Στο μικροσκόπιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος, είχαν μπει από την πρώτη στιγμή τρία άτομα. Για δύο από αυτά τα άτομα, που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή, υπήρξαν κάποιες καταθέσεις στις οποίες αναφερόταν πως είχαν περάσει από πρατήριο υγρών καυσίμων και είχαν μαζί τους ένα μπιτόνι.

  Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχικές υποψίες των Αρχών για τα συγκεκριμένα άτομα, φαίνεται πως εξασθενούν.

  Αντίθετα, βασικός ύποπτος θεωρείται πλέον ο τρίτος άνδρας, 33 ετών, που επίσης εξεταζόταν από τις Αρχές. Ο συγκεκριμένος είχε δηλώσει πως όταν ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν 20 χιλιόμετρα μακριά, στο σπίτι μιας θειας του. Η θεία του είχε καταθέσει πως ήταν στο σπίτι της το βράδυ της καταστροφικής φωτιάς, ωστόσο τα νέα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής, τους οδηγούν στον 33χρονο.

  Υπάρχει μαρτυρία που αναφέρει ότι ο 33χρονος βρισκόταν κοντά στο χωριό Σταυρός, όπου και ξέσπασε η φωτιά, την ώρα της εκδήλωσής της. Μάλιστα, κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του εντοπίστηκε κοντά στο συγκεκριμένο σημείο, την ώρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς, και όχι στην περιοχή που αναφέρει ο 33χρονος στην κατάθεσή του.

  Η Πυροσβεστική αναμένει επίσημη ενημέρωση από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και θεωρεί ότι τότε θα καταφέρει να φτάσει στον εντοπισμό του εμπρηστή της Εύβοιας.

  σχολίασε κι εσύ
  σχετικά άρθρα