Ξεκίνησε ο “απεγκλωβισμός” τουριστών στη Σαμοθράκη – Κανονικά σήμερα τα δρομολόγια – ΒΙΝΤΕΟ

Οκτώ ημέρες ήταν αποκλεισμένο το νησί της Σαμοθράκης. Οκτώ ημέρες χιλιάδες τουρίστες ήταν “εγκλωβισμένοι” που δεν είχαν τρόπο διαφυγής, αλλά και κάτοικοι δεν είχαν τρόπο ανεφοδιασμού των επιχειρήσεών τους.

Το βράδυ της Τετάρτης, όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 ξεκίνησε το δρομολόγιό του το επιβατηγό πλοίο που έφτασε στο νησί με παρέμβαση του υπουργείου Ναυτιλίας, ωστόσο δεν έλειψαν και οι εντάσεις καθώς ήταν πάρα πολλοί αυτοί που περίμεναν στο λιμάνι, έπρεπε να τηρηθεί μια σειρά προτεραιότητας, όμως δεν ήταν τόσο υπομονετικοί και ήθελαν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο. Γι’ αυτό δεν έλειψαν οι εντάσεις.

Ένταση επικράτησε σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 κι όταν ξεκίνησε το πρώτο του δρομολόγιο κι ένα οχηματαγωγό. Μια παρέα νεαρών προσπάθησε να επιβιβαστεί για να ταξιδέψει λαθραία, έγιναν όμως, αντιληπτοί από άνδρες του λιμενικού και χάρη στην παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων δεν πήρε έκταση το επεισόδιο.

Σήμερα πάντως γίνονται κανονικά τα δρομολόγια από Σαμοθράκη για Αλεξανδρούπολη και το αντίστροφο, εν μέσω παραπόνων βέβαια για την πολυήμερη ταλαιπωρία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας είχε δηλώσει ότι “κάναμε το καλύτερο δυνατόν δεδομένων των συνθηκών και παθογενειών του παρελθόντος”.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ